Tiny Houses in Amstelveen: 'Binnen 4 maanden meer duidelijkheid over mogelijkheden'

Amstelveen - Binnen vier maanden moet er meer duidelijkheid komen over het nieuwe plan om zogenoemde 'Tiny Houses' en containerwoningen op diverse plekken in Amstelveen te realiseren. De mini-woningen moeten beschikbaar komen voor jonge woningzoekenden (tot 28 jr) en ouderen (60+).  

Vorige week stemde de Amstelveense gemeenteraad unaniem in met een motie van de politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) om starters tot 28 jaar en senioren (60+) meer kans op een woning te bieden via stapelbare woonunits en zogenoemde 'Tiny Houses'.

Geen woon- of bouwbestemming
In de motie werd vastgelegd dat de mini-woonunits zelfs gerealiseerd mogen worden op grondgebied in Amstelveen waar nu geen woon- of bouwbestemming op zit. De motie, mede ingediend door D66 en VVD, geeft ook aan dat Amstelveners die bij Eigen Haard en Woningnet zijn ingeschreven als woningzoekende voorrang krijgen bij toewijzing. 

4 maanden
AVA spreekt zelf bij monde van fractievoorzitter Michel Becker van 'een baanbrekende motie.' Hij meldt: 'De wethouder zal de gemeenteraad binnen 4 maanden informeren hoe en onder welke voorwaarden dit unieke initiatief te realiseren en hoe hiervoor in aanmerking te komen'.

Tiny House
AVA stelt dat een Tiny House een kleine, volwaardige, vrijstaande woning is van maximaal* 50 2m, duurzaam geproduceerd en zelfvoorzienend. 'Tiny Houses worden momenteel in andere gemeenten te koop aangeboden van af € 25.000,- of te huur v.a. €. 450,-  per maand.  Containerwoningen hebben een variabele afmeting en prijsklasse en zijn ook stapelbaar', aldus AVA.

Voor voorbeelden van Tiny Houses verwijst AVA naar de website https://www.tinyhousenederland.nl/ 

* Update: In het oorspronkelijke persbericht van AVA stond min. 50 m2. Dit moet zijn max. 50m2


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 10:03

Blijf thuis, blijf thuis, blijf thuis Amstelveen

Amstelveen – Amstelveen telt diverse aantrekkelijke recreatieplekken en natuurgebieden, maar inwoners van Amstelveen worden dit paasweekiende opnieuw dringend opgeroepen de recreatieplekken in de gemeente zoals (heem-)parken, het Amsterdamse Bos en de natuurgebieden (polders en oeverlanden rond de Poel) niet te bezoeken en thuis te blijven.

Horeca gisteren 11:48

Lekker nieuws: Abina Afhaalservice uitgebreid

Amstelveen – Horecagelegenheid Abina aan de Amsterdamseweg breidt de speciale Afhaalservice uit met twee gerechten: een vegetarische lasagneschotel en de beroemde Oreo Cheesecake zijn aan de afhaalservice toegevoegd.