Tiny Houses in Amstelveen: 'Binnen 4 maanden meer duidelijkheid over mogelijkheden'

Amstelveen - Binnen vier maanden moet er meer duidelijkheid komen over het nieuwe plan om zogenoemde 'Tiny Houses' en containerwoningen op diverse plekken in Amstelveen te realiseren. De mini-woningen moeten beschikbaar komen voor jonge woningzoekenden (tot 28 jr) en ouderen (60+).  

Vorige week stemde de Amstelveense gemeenteraad unaniem in met een motie van de politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) om starters tot 28 jaar en senioren (60+) meer kans op een woning te bieden via stapelbare woonunits en zogenoemde 'Tiny Houses'.

Geen woon- of bouwbestemming
In de motie werd vastgelegd dat de mini-woonunits zelfs gerealiseerd mogen worden op grondgebied in Amstelveen waar nu geen woon- of bouwbestemming op zit. De motie, mede ingediend door D66 en VVD, geeft ook aan dat Amstelveners die bij Eigen Haard en Woningnet zijn ingeschreven als woningzoekende voorrang krijgen bij toewijzing. 

4 maanden
AVA spreekt zelf bij monde van fractievoorzitter Michel Becker van 'een baanbrekende motie.' Hij meldt: 'De wethouder zal de gemeenteraad binnen 4 maanden informeren hoe en onder welke voorwaarden dit unieke initiatief te realiseren en hoe hiervoor in aanmerking te komen'.

Tiny House
AVA stelt dat een Tiny House een kleine, volwaardige, vrijstaande woning is van maximaal* 50 2m, duurzaam geproduceerd en zelfvoorzienend. 'Tiny Houses worden momenteel in andere gemeenten te koop aangeboden van af € 25.000,- of te huur v.a. €. 450,-  per maand.  Containerwoningen hebben een variabele afmeting en prijsklasse en zijn ook stapelbaar', aldus AVA.

Voor voorbeelden van Tiny Houses verwijst AVA naar de website https://www.tinyhousenederland.nl/ 

* Update: In het oorspronkelijke persbericht van AVA stond min. 50 m2. Dit moet zijn max. 50m2


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:51

AH-inzamelingsactie 'jackpot' voor Voedselbank Amstelveen

Amstelveen - De recente inzamelingactie voor de Voedselbank Amstelveen bij zeven Amstelveense Albert Heijn-filialen, is een groot succes geworden: de actie leverde liefst 240 grote dozen vol houdbare producten op.

Kunst & Cultuur vandaag 08:50

Corona-crisis zet voortbestaan Platform C op het spel; extra injectie van 270.000 euro

Amstelveen - Door de coronamaatregelen is Platform C, het samenwerkingsverband tussen de Muziek en Dansschool, Volksuniversiteit Amstelland en de Kunstuitleen Amstelveen, financieel in nog zwaarder weer terechtgekomen. Om de continuïteit van de organisatie te waarborgen en het aanbod coronabestendig te maken, is het College van B en W bereid een garantiesubsidie te verstrekken van 270.000 euro.

Kunst & Cultuur gisteren 16:30

Schouwburg Amstelveen kan letterlijk het dak op

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen wil de start van het nieuwe culturele seizoen begin september op bijzondere wijze van start laten gaan met een uniek buitenevenement op het dak van de Schouwburg-parkeergarage in het Stadshart. De gemeente juicht het initiatief toe en heeft aangegeven het evenement financieel te steunen.

Evenementen & Activiteiten gisteren 15:37

Amsteldijk scoort met nieuw zaterdagavonduitje

Amstelveen – Golf Amsteldijk in Amstelveen heeft met een speciaal zaterdagavonduitje op het golfpark een behoorlijke hit te pakken, die nog het meest te vergelijken is met de sfeer van een avondje bowlen, maar dan in de buitenlucht.

Algemeen gisteren 10:54

Corona-coulance voor snelheidsmaniak Beneluxbaan: rijbewijs eerder terug

Amstelveen - Een man die dreigde zijn baan/inkomsten en koophuis kwijt te raken nadat zijn rijbewijs was ingevorderd na een extreme snelheidsovertreding bij wegwerkzaamheden op de Beneluxbaan in Amstelveen dit voorjaar, blijkt van de rechter zijn rijbewijs 3 maanden eerder te hebben teruggekregen.