Gemeente Amstelveen

Toch weer studie naar eerder onmogelijk geachte rotonde (Sportlaan-Groenelaan)

Amstelveen - De realisatie van een (in 2016 nog onmogelijk geachte) rotonde op de kruising van de Sportlaan en Groenelaan, wordt toch weer onderzocht door de gemeente.

Dat bleek eerder deze week toen het College bekend maakte dat de huidige plannen voor een grote woontoren bij het bewuste kruispunt (aan Newa 2 ter hoogte van het tankstation) niet langer kansrijk worden geacht. De projectontwikkelaar mag een nieuw, beter passend bouwplan indienen, maar moet daarbij onder andere rekening houden met de eventuele inpassing van een nieuwe rotonde.

Waardevolle bomen

De gemeente meldt dat momenteel (opnieuw dus) gestudeerd wordt op de mogelijkheden voor een rotonde op verzoek van omwonenden. In 2016 gebeurde dat ook al, maar toen bleek er onvoldoende ruimte om op de bewuste plek een rotonde te realiseren, omdat er veel waardevolle bomen zouden moeten worden gekapt. Ook ligt er onder het kruispunt een hoofdtransportwaterleiding die voor hoofdbrekers zorgde en de aanleg van een rotonde zeer kostbaar maakte, omdat de leiding verlegd diende te worden.

Onoverzichtelijk

In 2016 werd het kruispunt daarom niet vervangen voor een rotonde, maar werden andere maatregelen getroffen die het kruispunt veiliger moesten maken. De afgelopen jaren hebben echter geregeld ongevallen plaatsgevonden op de kruising. Het kruispunt wordt door omwonenden en weggebruikers ondanks de nieuwe maatregelen nog steeds als onoverzichtelijk en gevaarlijk gezien, zoals eerder al bleek uit Stadspeilingen. Het college gaat voor de locatie nu een geheel nieuw ontwikkelkader opstellen, waarin mogelijk toch een rotonde gaat passen (waarschijnlijk door een andere ruimteverdeling).

Rotondes Amstelveen

Gemeente Amstelveen wil de komende jaren daar waar mogelijk kruispunten vervangen voor rotondes. Die trend is al jaren gaande. Rotondes zouden voor betere doorstroming zorgen en veiliger zijn. Momenteel telt Amstelveen zo'n twintig rotondes.


Meer nieuws

112 vandaag 07:40

Politie maakt einde aan vernuftig uitlaatorkest in Aalsmeer

Aalsmeer - De politie heeft afgelopen week een einde gemaakt aan een ongevraagd uitlaatorkest van een automobilist, die met een vernuftig trucje de uitlaatdemper van zijn auto uit kon schakelen om extra veel herrie te maken.

Advertorial Zakelijk gisteren 15:58

A&H Finance: compleet en onafhankelijk hypotheekadvies

Amstelveen - Hypotheekadvieskantoor A&H Finance geeft al vijftien jaar financieel advies vanuit Amsterdam, Diemen en sinds kort vanaf de nieuwe locatie aan de Amsterdamseweg 71 in Amstelveen. Koop je voor het eerst een huis, je volgende huis, wil je stevig gaan verbouwen of krijg je nog dit jaar een schenking: iedereen kan voor financieel hypotheekadvies terecht bij één van de vijftien adviseurs van A&H Finance.