Deelscooters die het trottoir blokkeren

Toekomst deelscooters onzeker in Amstelveen: 'We willen deze overlast niet'

Amstelveen - De toekomst voor deelscooters blijft uiterst onzeker in Amstelveen. Nadat wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) eerder al zijn onvrede uitte bij NH Nieuws over de overlast van deelscooters en aangaf in principe niet met meer met de vervoersvorm door te willen,  ziet hij nog geen verbetering en is zijn mening nog niet veranderd. Integendeel.

Raat is na de publicatie op NH Nieuws benaderd door in ieder geval een deelscooter-exploitant met het verzoek tot een gesprek, zo laat de wethouder desgevraagd weten.

Beter praten met medewerkers

Hij slaat dat gesprek niet af, maar is benieuwd welk doel praten nog heeft: 'We kunnen praten tot we een ons wegen, maar het probleem is bekend. Ze kunnen beter een gesprek voeren met de medewerkers en de gebruikers zodat de overlast stopt. We zien nog steeds dagelijks dat de deelscooters overlast veroorzaken,' zegt Raat, die vindt dat de exploitanten er niet in slagen hun verantwoordelijkheid te nemen.

Geen nieuw contract

Raat liet vorige week weten nu op het standpunt te staan de contracten van de twee exploitanten (in Amstelveen zijn Felix en Check actief) niet te willen verlengen vanwege de steeds weer terugkerende overlast. De 5-jarige contracten lopen respectievelijk in het najaar van 2024 en 2026 af; Check kwam pas later op de Amstelveense markt.

Foutparkeren

Foutgeparkeerde deelscooters zijn een bron van ergernis voor diverse inwoners. Ze blokkeren geregeld stoepen of vuilcontainers of staan op plekken waar ze niet horen. 'We willen deze overlast gewoon niet in Amstelveen,' zegt Raat vastberaden. Actief voor Amstelveen vroeg recent aandacht voor de aanhoudende overlast van deelscooters en vuurde vragen op het College van B en W af; het probleem steekt sinds de introductie van de scooters steeds weer de kop op.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns vandaag 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport gisteren 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.