Pixabay.com

Toename bezoekers én incidenten in Amsterdamse bos: hondenbezitter de gebeten hond

Amstelveen -  Een bericht op social media van Politie Amstelveen, waarin hondeneigenaren worden aangesproken vanwege een toename van het aantal incidenten in het steeds drukker wordende Amsterdamse bos, zorgt opnieuw voor de nodige discussie over loslopende honden.

De Amstelveense politie meldt in een bericht dat het aantal 'incidenten' in het Amsterdamse bos sinds corona is toegenomen door een toename van meer bezoekers, zoals hardlopers, wandelaars, fietsers en paarden en ruiters. Om wat voor incidenten het gaat of om hoeveel is niet duidelijk.

In het bericht worden echter alleen hondenbezittters uitvoerig aangesproken op hun gedrag en de regels, andere bosgebruikers worden ongemoeid gelaten.

Hetze

Het zal geen verrassing zijn dat hondenbezitters die regelmatig het bos bezoeken de in hun ogen eenzijdige berichtgeving hekelen, omdat er meer problemen spelen in het bos. Een aantal hondenbezitters heeft sterk het gevoel dat er een hetze wordt gevoerd tegen honden in het bos; bij diverse hondenbezitters leeft bovendien het idee dat de boswachterij loslopende honden liever helemaal kwijt dan rijk is.

Recent was een incident waarbij op tragische wijze een Schotse Hooglander verdronk nadat hij werd opgejaagd door een loslopende hond ook voer voor discussie tussen voor- en tegenstanders van losloopgebieden in het Amsterdamse bos.

Aanlijnplicht

De politie wijst nu onder andere op de aanlijnplicht in delen van het bos en meldt dat de Boswachterij ook nieuwe (verbods-)borden heeft geplaatst, flyers heeft uitgereikt en actief bezoekers heeft aangesproken op hun gedrag. Ook waarschuwt de politie dat de gevolgen van loslopende honden soms niet van tevoren zijn te overzien.

Het Amsterdamse bos ligt grotendeels op Amstelveens grondgebied.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.

112 vandaag 08:40

Blikschade bij ongeval A9

Amstelveen - Op Rijksweg A9 bij Amstelveen heeft zondagavond een ongeval plaatsgevonden, waardoor twee rijstroken tijdelijk moesten worden afgesloten.