Pixabay.com

Toename corona-besmettingen zet door in Amstelveen

Amstelveen - Uit de nieuwste update van het RIVM (dinsdag 15 september, 16.00 uur) blijkt dat het aantal corona-besmettingen (COVID19) in Amstelveen verder is opgelopen. 105 Amstelveners werden positief getest (was 67) en er werd ook 1 COVID19-gerelateerd sterfgeval in Amstelveen gerapporteerd.

Het RIVM geeft wekelijks op dinsdagmiddagen een update over de ontwikkeling van het aantal positieve COVID19-patiënten per gemeente in de afgelopen twee weken. Bij de RIVM-update van vorige week werden nog 67 COVID19 besmettingen in Amstelveen weergegeven, nu dus 38 meer.

De actuele interactieve kaart van het RIVM is, evenals de landelijke ontwikkelingen, te raadplegen op de website van het RIVM (zie hier). Op de kaart is ook te zien dat er geen nieuwe COVID-19 gerelateerde ziekenhuisopnames zijn geweest in Amstelveen.

De GGD Amsterdam-Amstelland rapporteert ook wekelijks cijfers van de corona-ontwikkelingen in Amstelland-gemeenten (waaronder Amstelveen), onder meer van het aantal afgenomen testen. Die nieuwe cijfers worden in de loop van deze week verwacht.


Meer nieuws

Sport vandaag 10:00

Basketbal: Van vader op zoons

Amstelveen - De familie Bucher woont aan de Sportlaan tegenover de basketbalvereniging MBCA. ‘We zijn hier enorm vaak te vinden, aangezien we een echte basketbalfamilie zijn’, vertelt de 13-jarige Raymian. Zijn vader Ray beoefent de sport al diens hele leven en speelde in de jeugdcompetitie op hoog niveau. Inmiddels is ook jongste zoon Danilo (8) aangehaakt en staat hun weekend volop in het teken van de sport. Niet zo gek want basketbal leeft in Amstelveen.

Wonen gisteren 15:45

Overeenstemming over bouw stadsvilla's en herenhuizen aan Bovenkerkerweg Amstelveen

Amstelveen - De gemeente heeft finale overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van 52 koopwoningen op het braakliggend terrein tussen Bovenkerkerweg, Noordammerlaan en Maalderij. Ontwikkelaars Trebbe Wonen en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan op deze locatie stadsvilla's en herenhuizen onder de naam 'Beauve' bouwen.

Wonen gisteren 13:52

Actie vanuit gemeente Amstelveen: voordelig woning isoleren

Amstelveen - De gemeente start in Amstelveen Zuid in samenwerking met het Energieloket Amstelveen een isolatieactie voor woningeigenaren. De gemeente laat weten dat inwoners tegen scherpe prijzen en gunstige voorwaarden hun woning kunnen laten isoleren doordat wordt ingekocht met een grote groep huiseigenaren.