Pixabay.com

Toename corona-besmettingen zet door in Amstelveen

Amstelveen - Uit de nieuwste update van het RIVM (dinsdag 15 september, 16.00 uur) blijkt dat het aantal corona-besmettingen (COVID19) in Amstelveen verder is opgelopen. 105 Amstelveners werden positief getest (was 67) en er werd ook 1 COVID19-gerelateerd sterfgeval in Amstelveen gerapporteerd.

Het RIVM geeft wekelijks op dinsdagmiddagen een update over de ontwikkeling van het aantal positieve COVID19-patiënten per gemeente in de afgelopen twee weken. Bij de RIVM-update van vorige week werden nog 67 COVID19 besmettingen in Amstelveen weergegeven, nu dus 38 meer.

De actuele interactieve kaart van het RIVM is, evenals de landelijke ontwikkelingen, te raadplegen op de website van het RIVM (zie hier). Op de kaart is ook te zien dat er geen nieuwe COVID-19 gerelateerde ziekenhuisopnames zijn geweest in Amstelveen.

De GGD Amsterdam-Amstelland rapporteert ook wekelijks cijfers van de corona-ontwikkelingen in Amstelland-gemeenten (waaronder Amstelveen), onder meer van het aantal afgenomen testen. Die nieuwe cijfers worden in de loop van deze week verwacht.


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.