Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Gemeente Amstelveen richtte afgelopen najaar, toen de affaire meer en meer landelijke aandacht kreeg, een Meldpunt Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire op, in de hoop dat de gemeente gedupeerde ouders kon bereiken om hen te helpen om de gevolgen van de affaire tot een minimum te beperken.

Toen was de gemeente uit informatie van de Ombudsman in regio Amsterdam en omstreken gebleken dat zeker 30 Amstelveense gezinnen waren gedupeerd door de allerminst subtiele fraudejacht, waarbij door heel Nederland onschuldige mensen jarenlang zonder pardon en ten onrechte (grote) sommen geld moesten terugbetalen met alle gevolgen van dien.

Omdat de gemeente Amstelveen niet in het bezit was van de namen en adressen van de getroffen gezinnen in Amstelveen omdat de privacywetgeving dat verbiedt, startte de gemeente een campagne gericht aan ouders, kinderopvangcentra, scholen en gastouderbemiddelingsbureaus en organisaties die hulp verlenen bij een laag inkomen, zoals de voedsel- en de kledingbank, om zo gedupeerden te bereiken: een multidisciplinair team werd paraat gezet om gedupeerde gezinnen te helpen.

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen (PvdA) gaf eerder al aan dat de gemeente gedupeerden van de kinderopvangtoeslagenaffaire zo snel mogelijk wilde helpen bij het zoeken naar een oplossing voor de mogelijke problemen die zijn ontstaan als gevolg van de toeslagenaffaire.

De SP Amstelveen was eerder boos dat diverse partijen in Amstelveen weinig empathie toonden voor de Amstelveense gedupeerden van de Toeslagenaffaire.

Het Amstelveense Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire werd opgericht voor de duur van 1 jaar. Na dat jaar wordt gekeken of er een noodzaak is het steunpunt voort te zetten. Gedupeerden kunnen zich nog altijd melden bij het steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire Amstelveen via e-mail  steunpunt@amstelveen.nl


Meer nieuws

Politiek gisteren 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen gisteren 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen gisteren 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.