AmstelveenZ

Top 3-notering voor uiterst aantrekkelijk Amstelveen

AMSTELVEEN - Gemeente Amstelveen heeft opnieuw een gunstige score behaald in de Atlas voor gemeenten, een vergelijkend onderzoek onder de 50 grootste gemeenten van Nederland. In de editie van 2015 staat Amstelveen op de derde plaats als het gaat om de aantrekkelijkste gemeenten om in te wonen. In de sociaal-economische index behaalt Amstelveen dit jaar de tweede plaats.

De hoge score op het gebied van wonen heeft Amstelveen vooral te danken aan de lage criminaliteit, een goede bereikbaarheid van banen per auto, het culinaire aanbod en de nabijheid van natuurgebieden. Alleen Amsterdam en Utrecht gaan Amstelveen voor. Amstelveen is de veiligste gemeente van de 50 grootste gemeenten in Nederland

Weinig armoede
De gunstige score op de sociaal-economische index is te verklaren door weinig armoede, bijstandsuitkeringen en arbeidsongeschiktheid in Amstelveen. Ook is de groeisector zakelijke diensten sterk vertegenwoordigd in Amstelveen.

Hard
Burgemeester Mirjam van ’t Veld: 'Ik ben blij dat Amstelveen opnieuw hoog scoort als stad waar het prettig wonen is. Het is belangrijk om te blijven investeren in de stad om dat hoge niveau te blijven behouden. Het college werkt daar hard aan. Het gaat namelijk niet vanzelf om één van de aantrekkelijkste woongemeente te blijven. Daar werken we met elkaar aan.'

 

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen vandaag 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen vandaag 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.