Davey Photography, Rob Franken

Topdrukte bij vuurwerkwinkels Amstelveen

Amstelveen - Bij de diverse vuurwerkwinkels in Amstelveen is het vandaag topdrukte. Naast het afhalen van bestellingen besloten veel mensen op het laatste moment nog vuurwerk te halen en dat zorgt her en der voor lange rijen.

Bij Van Rietschoten aan het Keizer Karelplein (foto) staat de rij tot bijna buiten en bij andere vuurwerkhandels is het niet veel anders.

Ook bij Van Nieuwkerk, Hubo/Lambertus van den Broek, Cigo / Marks Tabakshop) en Klarenbeek is het de hele dag een komen en gaan van vuurwerkliefhebbers: er gaat voor heel wat euro's de lucht in vanavond in Amstelveen.

Het afsteken van vuurwerk mag alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Gemeente Amstelveen controleert deze jaarwisseling samen met de politie extra op overtredingen.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 21:36

Bostheater vraagt 4 ton subsidie, krijgt nul

Amstelveen - Het Amsterdamse Bostheater krijgt over de periode 2021-2024 geen cent subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Tussen 2017 en 2020 kreeg het bostheater nog 265.000 euro van AFK. 

Politiek gisteren 11:26

AVA wil meer weten van mogelijke mondkapjesplicht in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil weten hoe gemeente Amstelveen omgaat met de experimentele mondkapjesplicht, nu binnen Veiligheidsregio Amsterdam/Amstelland het dragen van een gezichtsmasker verplicht kan worden gesteld op drukke plekken. Amsterdam is al zo ver en voert vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht in in diverse delen van de stad.  

Algemeen gisteren 09:46

9-jarige Amstelvener haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

Amstelveen – De 9-jarige Amstelveense scholier Gio Cruz heeft afgelopen weekeinde ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

Amstelveen van voorheen 2 aug. 2020 18:00

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.