Drukte op de wegen rond het winkelcentrum

Topdrukte in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - Grote drukte in en om winkelcentrum Stadshart Amstelveen vandaag. Duizenden mensen zijn op het centrum afgekomen, dat volledig in het teken staat van de feestdagen.

De toestroom betekende een drukte van jewelste op de lokale toegangswegen, waar het zaterdagmiddag behoorlijk vastliep.

Het Stadsplein is momenteel het podium voor Winter Village Amstelveen, waar een 450m2 grote ijsbaan veel publiek trekt. Ook de verlichte Disney-figuren in het winkelcentrum (Amstelvn Twinkelt) vallen goed in de smaak.

Niet iedereen is even blij met de drukte. Lokaal politicus Bert de Pijper (CU) ergert zich aan het het vele autoverkeer en het vastlopen van de wegen.

 

Santa Run

Vandaag wordt ook een Santa Run gehouden door het Stadshart: de rennende kerstmannen- en vrouwen hebben het qua weersomstandigheden niet getroffen, maar dat mocht de pret niet drukken. Ze verzamelden zich al vroeg voor de start.

Een andere lokaal politica, wethouder Floortje Gordon (D66), kon de activiteiten wel waarderen: ze deed zelfs mee met de Santa Run.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.