Topsporttalent uit Amstelveen maakt carrièresprong

Topsporttalent uit Amstelveen maakt carrièresprong Foto: Barbara Galek-Olsthoorn

Amstelveen – Het ritmisch gymnastiektalent Barbara Galek-Olsthoorn uit Amstelveen heeft de internationale norm van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) behaald. Dit betekent dat zij in 2020 Nederland vertegenwoordigt tijdens internationale wedstrijden. Voor de Nederlands jeugdkampioen is dit een nieuwe stap in haar sportcarrière.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het 13-jarige talent van GTV de Badhoeve imponeerde afgelopen november de juryleden met haar oefeningen met touw en bal tijdens de FIG-kwalificatie in Amsterdam. Doordat zij de norm haalde, mag zij vanaf 1 januari 2020 Nederland vertegenwoordigen tijdens internationale wedstrijden. Naast Barbara hebben ook haar twee clubgenoten Cheyenne Stoffer (16 jaar) en Marit van der Stam (13 jaar) de norm behaald.

Nederlands jeugdkampioen

In 2019 wist Barbara zich te ontwikkelen tot de beste gymnaste van Nederland. Tijdens de Nederlandse kampioenshappen in juni won ze overtuigend het goud bij de junioren. Dit resulteerde in een plek in de beloftenselectie van de KNGU, een selectie van getalenteerde en ambitieuze gymnasten. Het behalen van de FIG-kwalificatie zorgt voor een nieuwe stap in haar sportcarrière.

Proefles ritmische gymnastiek

Ritmische gymnastiek is een sierlijke sport met touw, hoepel, bal, knots en lint. Gymnasten voeren op muziek een choreografie uit en laten daarin lenigheid, sprongen en pirouetten zien. Nieuwe deelnemers zijn welkom voor een gratis proefles bij GTV de Badhoeve in Amsterdam, Badhoevedorp of Hoofddorp. Ga naar www.gtvdebadhoeve.nl voor meer informatie.


Reacties