Tot dusver 27 Amstelveners overleden aan coronavirus

Amstelveen - Tot dusver blijken 27 Amstelveners te zijn overleden aan het coronavirus. 

Dat meldt RTL Nieuws op basis van gegevens van het RIVM.

Daarmee kent Amstelveen relatief veel slachtoffers (relatief gezien 29,4 op basis van 100.000 inwoners). In buurgemeente Aalsmeer overleden tot dusver twee inwoners (6,3 per 100.000 inwoners). In gemeente in Uithoorn overleed 1 inwoner, in Ouder-Amstel geen. 

In de gegevens van sterfgevallen zijn alleen mensen die positief zijn getest op het virus  meegenomen. Het werkelijke aantal ligt volgens RTL waarschijnlijk dus hoger.

Gemeente Amstelveen maakte in maart melding van het overlijden van een 69-jarige inwoonster. Daarna werden geen meldingen meer gedaan van aan corona overleden inwoners in de gemeente.

Inmiddels geeft GGD Amsterdam-Amstelland ook geen dagelijkse updates meer van het aantal positief gesteste inwoners in Amstelveen.

Bekijk de kaart van corona-gerelateerde sterfgevallen per gemeente op RTL Nieuws.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.