Davey Photography, Davey Baas
112

Totaal ontspoorde feestnacht Amstelveen in Opsporing Verzocht

Amstelveen - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 17 januari 2023 aandacht aan het volledig uit de hand gelopen feest op bedrijventerrein Legmeer eind oktober vorig jaar. De politie meldt dat een collega uit het Basisteam Amstelveen over de heftige ervaringen die bewuste nacht zal vertellen.

Bij de ernstige ongeregeldheden rond de feestlocatie, waarbij zo'n honderd man was betrokken, werd de politie bekogeld met stenen en gebroken stoeptegels. Daarbij raakte een agent gewond. In totaal werden meer dan twintig feestgangers gearresteerd en werd ook de Marechaussee ingeschakeld. Opsporing Verzocht zal vanavond (17 januari, 20.30 uur, NPO2) ook camerabeelden tonen.

De schermutselingen ontstonden rond middernacht, toen een groot aantal bezoekers van het feest de confrontatie zocht met beveiligers, omdat hen de toegang tot het feest was geweigerd.  Nadat de ter plaatse gekomen politie de situatie aanvankelijk gesust leek te hebben, laaiden de ongeregeldheden later in de nacht in alle hevigheid op, waarbij een grote groep raddraaiers de confrontatie zocht met de politie. Een agent die daarbij gewond raakte moest met beenletsel in het VU-ziekenhuis worden opgenomen.

De raddraaiers trokken ook spoor van vernieling; in de omgeving werden onder andere tram- en bushokjes aan diggelen geslagen. De burgemeester sprak zijn afschuw uit over de gebeurtenissen.

De uitzending van Opsporing Verzocht is te zien op dinsdag 17 januari om 20.30 uur op NPO2.

112_spoor_van_vernieling_rfevl.jpg
EvL, Rob Franken

Instagram @politie_Amstelveen

insta_polite_amstelveen_opsp.jpg


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.