Pixabay.com

Trage Rijksdienst spelbreker bij snelle steunregeling Amstelveense MKB'ers

Amstelveen – Gemeente Amstelveen staat volledig klaar om Amstelveense ondernemers met acute financiële problemen te helpen, maar de regeling kan niet van start omdat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) niet thuis geeft.

Gemeente Amstelveen heeft met bloedspoed een lokale MKB noodsteunregeling weten uit te werken. Daarvoor bood de gemeenteraad snel ruimte; waardoor het college  er vorige week al over kon besluiten. Met de regeling kan de gemeente leningen aan door de coronacrisis getroffen MKB-ondernemingen verstrekken ter overbrugging van een korte periode en van maximaal 50.000 euro.

Wachten
De gemeente heeft in korte tijd een beoordelingsteam, een werkproces, communicatie (Q&A) en de benodigde ICT ingeregeld. Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66) laat weten dat de regeling echter nog niet van start kan omdat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) niet thuis geeft.

In de weg
‘Het enige wat ons nu nog in de weg staat om echt vliegend van start te kunnen gaan is Rijksregelgeving. Om die kwestie te beslechten hebben wij contact gezocht met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij blijken lastig te benaderen en zij geven vooralsnog niet thuis waar het onze vragen betreft', aldus Gordon.

Agenda
Gordon geeft aan in de tussentijd het initiatief hoog op de politieke agenda te krijgen in Den Haag en bovendien in overleg te zijn met de banken over het geven van uitvoering van de regeling. De regeling is bedoeld voor door de coronacrisis getroffen MKB-ondernemingen die van belang zijn voor de werkgelegenheid in Amstelveen en een bijzondere functie vervullen met hun producten of diensten in Amstelveen of de regio.

Overleven
Het doel van de regeling is voorkomen dat MKB-ondernemingen die vóór de coronacrisis financieel gezond waren en die richting de toekomst in beginsel levensvatbaar zijn, de crisis niet overleven, doordat zij te lang op financiële middelen moeten wachten van kredietverstrekkers.

Aanmelden
Ondernemers met acute financiële nood kunnen algemene informatie over de regeling vinden op website www.amstelveen.nl/ondernemen. De regeling wordt opengesteld zodra we de issues opgelost hebben. Dan worden ook de precieze criteria bekendgemaakt. Met vragen kunnen ondernemers mailen naar: coronasteun@amstelveen.nl.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.