Foto door Jorrit Lousberg

Tram 25 rijdt vanaf 21 juli tijdelijk met enkele tramstellen

Amstelveen - Vanaf de officiële start op 21 juli rijdt tramlijn 25, van Amsterdam Zuid via Amstelveen naar Uithoorn, de zomerdienstregeling met enkele tramstellen in plaats van dubbele.

Veiligheid voorop

De afgelopen periode heeft de vervoerregio uitgebreid getest en geoefend op de Uithoornlijn. Tijdens de testperiode is één keer het achterste tramstel van een gekoppelde tram ontspoord. Dit gebeurde tijdens het inrijden van het opstelterrein in de Legmeerpolder, waarbij de gekoppelde tram op lage snelheid reed zonder reizigers. Op dit moment doet de vervoerregio uitgebreid onderzoek naar de oorzaak hiervan.

Veiligheid staat voorop. De vervoerregio doet er alles aan om zo snel mogelijk de oorzaak te vinden en maken aanpassingen als dat nodig is, zodat we weer met gekoppelde trams kunnen rijden.

Tijdens de zomer rijdt lijn 25 in de spits 6 keer per uur en buiten de spits 5 keer per uur. Dit verandert niet.

Kijk voor meer informatie over de dienstregeling op gvb.nl/tram 25.


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.