VLN, Laurens Nieze
112

Trauma-heli maakt voorzorgslanding in Amstelveen na technisch mankement

Amstelveen - Een traumahelikopter heeft maandagmiddag een voorzorgslanding moeten maken in een weiland langs de Oranjebaan in Amstelveen vanwege technische problemen.

De helikopter was onderweg naar een incident, toen een technische storing een landing noodzakelijk maakte.

De helikopter van het merk Airbus moest direct landen, het weiland langs de Oranjebaan niet ver van de brug bij Ouderkerk, bood uitkomst. Inmiddels staat de helikopter daar al enige uren ; een monteur is ter plaatse.

De trauma-arts en de verpleegkundige zijn na de spoedlanding opgehaald met een ander inzetvoertuig, zodat het medische team inzetbaar bleef.

De oorzaak van het technische mankement is vooralsnog onduidelijk.

Foto: VLN Nieuws, Laurens Niezen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:29

Tweede verdachte vast in mysterieuze zaak rond doodgeschoten pakketbezorger (23) Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Amstelvener heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit. Eerder dit jaar, in april, werd in Duitsland ook al een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.  

112 gisteren 09:03

Bouwmaterialen Uithoornlijn in vlammen op

Uithoorn – In Uithoorn  zijn bij een brand in de vroege ochtend van dinsdag op woensdag diverse bouwmaterialen ten behoeve van de aanleg van de nieuwe Uithoornlijn in vlammen opgegaan.