Davey Photography, Davey Baas
112

Traumaheli landt in speelparkje in Randwijck om medische noodsituatie

Amstelveen - Voor een medische noodsituatie in de wijk Randwijck is vrijdagmiddag een traumahelikopter ingezet. De traumaheli landde in een speelparkje tussen de Henegouwselaan en de Beneluxbaan.

De helikopter kwam over vanuit Nijmegen, omdat er in Amsterdam geen helikopter beschikbaar was vanwege een andere melding.

De patiënt - die vanaf de vlakbij gelegen Berkenrodelaan moest worden opgehaald - is uiteindelijk per ambulance, onder begeleiding van de trauma-arts - naar een ziekenhuis overgebracht; de traumahelikopter is daarna met trauma-arts weer retour gevlogen richting Nijmegen.

De landing en het vertrek van de helikopter op het speelveldje trokken veel bekijks.

Bekijk het opstijgen van de traumahelikopter (Play)


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.