‘Trek Amsteltram verder door dan Uithoorn’

‘Trek Amsteltram verder door dan Uithoorn’ Foto: Henry Neeter

Amstelveen – De toekomstige Amstelveenlijn en Uithoornlijn (ofwel Amsteltram) doortrekken naar onder andere de Ronde Venen, Breukelen, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn: vandaag is daartoe een online-petitie van start gegaan.


- Lees verder onder deze advertentie -

De maker van de petitie hoopt dat hernieuwd onderzoek wordt gedaan naar het verder doortrekken van de nieuwe tramverbinding dan alleen richting Uithoorn. De Amsteltram wordt straks de belangrijkste ov-ader voor Amstelveen en Uithoorn richting Amsterdam (en vice versa), maar meer gemeenten zouden er van kunnen profiteren, stelt de petitiemaker.

“Doe onderzoek naar de behoefte van mensen en de haalbaarheid om de tram alsnog door te trekken, zodat men veel sneller en comfortabeler kan reizen”, staat bij de petitie geschreven. Er wordt geopperd om de tramdienst van Amsterdam Zuid via Amstelveen, Uithoorn, verder door te trekken naar bijvoorbeeld De Ronde Venen, Breukelen (provincie Utrecht) en zuidelijker gemeenten als Nieuwkoop, Aarlanderveen en Alphen aan den Rijn (Zuid Holland).

‘De Ronde Venen en Nieuwkoop zien de tram zeker zitten, dus de tram zou beter dan nog verder kunnen en moeten rijden dan Uithoorn', stelt de petitiemaker, die ook een tramverbinding richting Breukelen ziet zitten.

Klik hier voor de online petitie


Reacties