Henry Neeter

‘Trek Amsteltram verder door dan Uithoorn’

Amstelveen – De toekomstige Amstelveenlijn en Uithoornlijn (ofwel Amsteltram) doortrekken naar onder andere de Ronde Venen, Breukelen, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn: vandaag is daartoe een online-petitie van start gegaan.

De maker van de petitie hoopt dat hernieuwd onderzoek wordt gedaan naar het verder doortrekken van de nieuwe tramverbinding dan alleen richting Uithoorn. De Amsteltram wordt straks de belangrijkste ov-ader voor Amstelveen en Uithoorn richting Amsterdam (en vice versa), maar meer gemeenten zouden er van kunnen profiteren, stelt de petitiemaker.

“Doe onderzoek naar de behoefte van mensen en de haalbaarheid om de tram alsnog door te trekken, zodat men veel sneller en comfortabeler kan reizen”, staat bij de petitie geschreven. Er wordt geopperd om de tramdienst van Amsterdam Zuid via Amstelveen, Uithoorn, verder door te trekken naar bijvoorbeeld De Ronde Venen, Breukelen (provincie Utrecht) en zuidelijker gemeenten als Nieuwkoop, Aarlanderveen en Alphen aan den Rijn (Zuid Holland).

‘De Ronde Venen en Nieuwkoop zien de tram zeker zitten, dus de tram zou beter dan nog verder kunnen en moeten rijden dan Uithoorn', stelt de petitiemaker, die ook een tramverbinding richting Breukelen ziet zitten.

Klik hier voor de online petitie


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.