Alex, zaakvoerder Trek Bicycle Amsterdam-Zuid

Trek Bicycle: de ultieme fietservaring

Amstelveen - Het fietsenmerk Trek is in 1976 opgericht in een kleine rode schuur in Waterloo, Winsconsin. Na bijna 50 jaar is dit nog steeds de thuisbasis van het Amerikaanse bedrijf en rollen daar de ontwerpen van de tekentafel. Maar wereldwijd zijn er verschillende brandstores te vinden, waaronder in Amstelveen. Hier kun je terecht voor de oriëntatie, aankoop en onderhoud van jouw fiets.

Alle soorten fietsen

Alex is zaakvoerder van dit filiaal en vertelt over het merk: ‘Trek is een sportief merk en is begonnen met de handgemaakte, stalen racefietsframes. Niet veel later volgde daar de mountainbike. Inmiddels kun je bij ons terecht voor allesoorten fietsen: van akoestische stadsfietsen tot hybride fietsen en van elektrische fietsen tot de nieuwste aanwinst van dit jaar, de bakfiets.’

Service en onderhoud

Vorig jaar hield Bink Fietsen op met bestaan en heeft Trek zich in het pand aan de Amsterdamseweg gevestigd. Maar ondanks dat dit een winkel van Trek is, kun je hier terecht voor service en onderhoud van fietsen van alle merken. ‘We verkopen onderdelen en accessoires van ons eigen merk, maar hebben contact met derden om andere onderdelen te kunnen vervangen of dingen te kunnen leveren die wij zelf niet in het assortiment hebben.’

E-bikes

‘De e-bike is de toekomst en daar zijn we enorm in aan het groeien. Dat betekent niet dat we geen akoestische fietsen meer verkopen. Ook daar is nog veel vraag naar, vooral door mensen die iets kortere afstanden afleggen of een minder zware fiets zonder motor willen. Omdat ons merk sportief is, zijn alle fietsen daar ook op gemaakt. Een sportieve uitstraling, maar ook net wat lichter dan dat je gewend bent van een Nederlandse, klassieke fiets’, aldus Alex.

Op maat

‘Alle fietsen kun je bij ons afstellen zoals jij deze het liefst wil hebben. Een zadel wisselen? Geen probleem. Andere pedalen of handvatten? Dat is allemaal mogelijk. Bij de racefietsen kun je zelfs alles qua kleur samenstellen’, vertelt Alex. Het toppunt van custom fietsen is Project One. Je kunt from scratch je eigen fiets ontwerpen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Trek kan het maken, zelfs als er een geheel nieuwe lakkleur gefabriceerd moet worden.

Trek Precision fit

Alex vervolgt: ‘We zorgen voor een goede bikefitting in de winkel. Alles is perfect afgesteld voor jou zodat je fijne en veilige kilometers kunt maken. Vooral voor de racefietsen en mountainbikes is dit essentieel.’ Daarnaast streeft Trek naar perfectie en heb je levenslange garantie op de frames. ‘We zijn er 100 procent zeker van dat we kwaliteit leveren en als dat niet zo is door bijvoorbeeld een fabricagefout, dan krijg je van ons in het ergste geval direct een nieuwe fiets mee’, vertelt Alex. ‘Gelukkig komt het zeer zelden voor, omdat we elke klant van passend advies voorzien en we net zo lang doorzoeken tot de klant tevreden de winkel verlaat.’

Social Rides

Met enige regelmaat worden er vanuit Trek Social Rides georganiseerd. ‘We gaan dan met een aantal mensen gezellig een stuk fietsen en sluiten af in de winkel met een hapje en een drankje. Hou onze Facebookpagina in de gaten voor de volgende datum.'

Trek Bicycle (Amsterdam-Zuid)
Amsterdamseweg 162
1182 HK Amstelveen
Tel. 020 80 96 845
trekbikes.com/amsterdam-zuid
facebook.com/trekbicycleamsterdamzuid

Dit artikel verscheen eerder in de juli/augustus editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 80.


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.