Alex, zaakvoerder Trek Bicycle Amsterdam-Zuid

Trek Bicycle: de ultieme fietservaring

Amstelveen - Het fietsenmerk Trek is in 1976 opgericht in een kleine rode schuur in Waterloo, Winsconsin. Na bijna 50 jaar is dit nog steeds de thuisbasis van het Amerikaanse bedrijf en rollen daar de ontwerpen van de tekentafel. Maar wereldwijd zijn er verschillende brandstores te vinden, waaronder in Amstelveen. Hier kun je terecht voor de oriëntatie, aankoop en onderhoud van jouw fiets.

Alle soorten fietsen

Alex is zaakvoerder van dit filiaal en vertelt over het merk: ‘Trek is een sportief merk en is begonnen met de handgemaakte, stalen racefietsframes. Niet veel later volgde daar de mountainbike. Inmiddels kun je bij ons terecht voor allesoorten fietsen: van akoestische stadsfietsen tot hybride fietsen en van elektrische fietsen tot de nieuwste aanwinst van dit jaar, de bakfiets.’

Service en onderhoud

Vorig jaar hield Bink Fietsen op met bestaan en heeft Trek zich in het pand aan de Amsterdamseweg gevestigd. Maar ondanks dat dit een winkel van Trek is, kun je hier terecht voor service en onderhoud van fietsen van alle merken. ‘We verkopen onderdelen en accessoires van ons eigen merk, maar hebben contact met derden om andere onderdelen te kunnen vervangen of dingen te kunnen leveren die wij zelf niet in het assortiment hebben.’

E-bikes

‘De e-bike is de toekomst en daar zijn we enorm in aan het groeien. Dat betekent niet dat we geen akoestische fietsen meer verkopen. Ook daar is nog veel vraag naar, vooral door mensen die iets kortere afstanden afleggen of een minder zware fiets zonder motor willen. Omdat ons merk sportief is, zijn alle fietsen daar ook op gemaakt. Een sportieve uitstraling, maar ook net wat lichter dan dat je gewend bent van een Nederlandse, klassieke fiets’, aldus Alex.

Op maat

‘Alle fietsen kun je bij ons afstellen zoals jij deze het liefst wil hebben. Een zadel wisselen? Geen probleem. Andere pedalen of handvatten? Dat is allemaal mogelijk. Bij de racefietsen kun je zelfs alles qua kleur samenstellen’, vertelt Alex. Het toppunt van custom fietsen is Project One. Je kunt from scratch je eigen fiets ontwerpen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Trek kan het maken, zelfs als er een geheel nieuwe lakkleur gefabriceerd moet worden.

Trek Precision fit

Alex vervolgt: ‘We zorgen voor een goede bikefitting in de winkel. Alles is perfect afgesteld voor jou zodat je fijne en veilige kilometers kunt maken. Vooral voor de racefietsen en mountainbikes is dit essentieel.’ Daarnaast streeft Trek naar perfectie en heb je levenslange garantie op de frames. ‘We zijn er 100 procent zeker van dat we kwaliteit leveren en als dat niet zo is door bijvoorbeeld een fabricagefout, dan krijg je van ons in het ergste geval direct een nieuwe fiets mee’, vertelt Alex. ‘Gelukkig komt het zeer zelden voor, omdat we elke klant van passend advies voorzien en we net zo lang doorzoeken tot de klant tevreden de winkel verlaat.’

Social Rides

Met enige regelmaat worden er vanuit Trek Social Rides georganiseerd. ‘We gaan dan met een aantal mensen gezellig een stuk fietsen en sluiten af in de winkel met een hapje en een drankje. Hou onze Facebookpagina in de gaten voor de volgende datum.'

Trek Bicycle (Amsterdam-Zuid)
Amsterdamseweg 162
1182 HK Amstelveen
Tel. 020 80 96 845
trekbikes.com/amsterdam-zuid
facebook.com/trekbicycleamsterdamzuid

Dit artikel verscheen eerder in de juli/augustus editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 80.


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.

Verkeer & Vervoer gisteren 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.