Turftrapster komt tot leven in nieuw Amstelkids kinderjournaal

Amstelveen - Het bekende beeldhouwwerk De turftrapster staat al jaren zwijgend in het Oude Dorp van Amstelveen. Toch blijkt het zwijgen nu voorbij. De kinderreporters van Amstelkids doen in het nieuwe Amstelkids Journaal ‘Van turf tot polder’ namelijk een bijzondere ontdekking en leren over belangrijke beslissingen van vroeger en nu.

Turftrapster Geertje

Waarom ziet Amstelveen eruit zoals het eruit ziet? In het nieuwe Amstelkids Journaal ontdekken de kinderreporters dat alle beslissingen van vroeger, invloed hebben op het landschap van vandaag. Turftrapster Geertje, tevens columniste van AmstelveenZ Magazine, kan de reporters hier alles over vertellen, ze was er voor een belangrijk gedeelte immers zelf bij. Bovendien heeft ze in al die jaren dat ze in het Oude Dorp stond, ook heel wat gehoord.

In dit journaal hebben opnieuw kinderen van verschillende basisscholen een rol als reporter. Kinderburgemeester Lode presenteert het journaal.

Kijken op school

Het nieuwe Amstelkids Journaal (16 min.) wordt deze week naar alle basisscholen in Amstelveen verstuurd en kan worden bekeken in de klas. Ook zal dit journaal vanaf donderdag 25 mei uitgezonden worden op de lokale tv van 1Amstelveen.

Het journaal is via YouTube te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=Uur5QxrEqw4 

Of te vinden via: www.amstelkids.nl 

Het Amstelkids Journaal ‘Van turf tot polder’ is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Mediafonds Amstelveen. 

Over Amstelkids – krant en journaal

De kinderkrant Amstelkids bestaat sinds april 2020. De krant wordt vijf keer per jaar op alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel verspreid. Het eerste Amstelkids journaal werd gemaakt in november 2020. Alle kinderen in Amstelveen van 7 tot 13 jaar oud kunnen zich opgeven om mee te werken aan het journaal of aan de krant. Dat kan via info@amstelkids.nl


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 16:10

Flinke opstopping Beneluxbaan door pechgeval op 1-baansdeel

Amstelveen - Op de Beneluxbaan in Amstelveen Noord is woensdagmiddag een flinke opstopping ontstaan omdat de bestuurder van een personenwagen pech kreeg op het 1-baansdeel tussen Zonnestein en Uilenstede.

Algemeen gisteren 14:52

Nieuwe muurschildering in Busstation Amstelveen krijgt vorm

Amstelveen - Kunstenaar Irene Brok is deze week hard aan het werk om de 12 brede en 4 meter hoge muurschildering ‘Onderwegdromen’ aan te brengen op een afscheidingswand op busstation Amstelveen in het Stadshart. De kunst moet bijdragen aan een aantrekkelijke omgeving voor wachtende reizigers.

Algemeen gisteren 14:03

Oude Dorp Amstelveen krijgt wekelijkse markt vanaf juni

Amstelveen - In het Oude Dorp van Amstelveen start in juni een proef met een wekelijkse Dorpsmarkt op woensdagen, waar producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas en planten te verkrijgen zijn.