Turftrapster komt tot leven in nieuw Amstelkids kinderjournaal

Amstelveen - Het bekende beeldhouwwerk De turftrapster staat al jaren zwijgend in het Oude Dorp van Amstelveen. Toch blijkt het zwijgen nu voorbij. De kinderreporters van Amstelkids doen in het nieuwe Amstelkids Journaal ‘Van turf tot polder’ namelijk een bijzondere ontdekking en leren over belangrijke beslissingen van vroeger en nu.

Turftrapster Geertje

Waarom ziet Amstelveen eruit zoals het eruit ziet? In het nieuwe Amstelkids Journaal ontdekken de kinderreporters dat alle beslissingen van vroeger, invloed hebben op het landschap van vandaag. Turftrapster Geertje, tevens columniste van AmstelveenZ Magazine, kan de reporters hier alles over vertellen, ze was er voor een belangrijk gedeelte immers zelf bij. Bovendien heeft ze in al die jaren dat ze in het Oude Dorp stond, ook heel wat gehoord.

In dit journaal hebben opnieuw kinderen van verschillende basisscholen een rol als reporter. Kinderburgemeester Lode presenteert het journaal.

Kijken op school

Het nieuwe Amstelkids Journaal (16 min.) wordt deze week naar alle basisscholen in Amstelveen verstuurd en kan worden bekeken in de klas. Ook zal dit journaal vanaf donderdag 25 mei uitgezonden worden op de lokale tv van 1Amstelveen.

Het journaal is via YouTube te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=Uur5QxrEqw4 

Of te vinden via: www.amstelkids.nl 

Het Amstelkids Journaal ‘Van turf tot polder’ is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Mediafonds Amstelveen. 

Over Amstelkids – krant en journaal

De kinderkrant Amstelkids bestaat sinds april 2020. De krant wordt vijf keer per jaar op alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel verspreid. Het eerste Amstelkids journaal werd gemaakt in november 2020. Alle kinderen in Amstelveen van 7 tot 13 jaar oud kunnen zich opgeven om mee te werken aan het journaal of aan de krant. Dat kan via info@amstelkids.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'