Winnaar Bart Kanis

Twee Amstelveners onderscheiden met het Groene Lintje

Amstelveen - Zondagavond 22 januari zijn twee Amstelveners onderscheiden met het ‘Groene Lintje’. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van GroenLinks Amstelveen. Het gaat om Mieke van der Zwaan en Bart Kanis. Zij kregen hun Groene Lintje uit handen van juryvoorzitter Jacqueline de Maa, wethouder in Ouder-Amstel.

Beter, groener en socialer Amstelveen

Het Groene Lintje werd door GroenLinks uitgereikt om Amstelveners in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor de medemens en voor Amstelveen, en op die manier bijdragen aan een beter, groener, socialer Amstelveen. Het was de bedoeling om mensen te onderscheiden die hun goede werk in stilte doen. Zes mensen waren genomineerd.

Moeilijke keuze

‘Alle inzendingen hadden moeten winnen', zegt juryvoorzitter De Maa. 'Hoe kies je tussen mensen die allemaal goed werk doen? De bijdrage van degene die buren helpt is niet minder belangrijk dan de inzet van iemand die helpt in een verzorgingstehuis. Het werk van mensen die vuil rapen is niet minder belangrijk dan het werk van de inwoner die het groen helpt verzorgen.’

Duurzaamheid

Uiteindelijk ging het lintje voor groen gedrag naar Mieke van der Zwaan. ‘De rode draad in alles wat zij doet is duurzaamheid. Ze handelt vanuit een bewuste levensstijl, voor zichzelf en anderen,’ aldus het juryrapport. ‘Ze maakt bewuste keuzes als ze boodschappen doet, houdt de omgeving schoon door afval op te ruimen, heeft een ruilkastje in haar tuin en maakt kinderkleding van oude kleren. Ze verplaatst zich uitsluitend met het openbaar vervoer of op de fiets.’

Sociale opstelling

De tweede winnaar was Bart Kanis. Het juryrapport prijs zijn sociale opstelling: ‘In de flat waarin hij woont staat hij voor iedereen klaar. Hij helpt mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen en maakt hen wegwijs in de buurt, en vervoert ze zelfs naar huisarts of ziekenhuis als dat nodig is. Hij lost problemen van bewoners op, ruimt zwerfvuil op en onderhoudt de contacten met Eigen Haard.’ De jury waardeert enorm de bescheidenheid waarmee Bart zoveel mensen op zoveel manieren ondersteunt.

Erkenning

De winnaars waren blij met de erkenning. Bart Kanis herhaalde nog wel: 'Dit is niets voor mij, zo in de aandacht staan'. De plaatselijke afdeling van GroenLinks kijkt terug op een geslaagde Nieuwjaars­receptie en is verguld met deze winnaars.


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.