Winnaar Bart Kanis

Twee Amstelveners onderscheiden met het Groene Lintje

Amstelveen - Zondagavond 22 januari zijn twee Amstelveners onderscheiden met het ‘Groene Lintje’. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van GroenLinks Amstelveen. Het gaat om Mieke van der Zwaan en Bart Kanis. Zij kregen hun Groene Lintje uit handen van juryvoorzitter Jacqueline de Maa, wethouder in Ouder-Amstel.

Beter, groener en socialer Amstelveen

Het Groene Lintje werd door GroenLinks uitgereikt om Amstelveners in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor de medemens en voor Amstelveen, en op die manier bijdragen aan een beter, groener, socialer Amstelveen. Het was de bedoeling om mensen te onderscheiden die hun goede werk in stilte doen. Zes mensen waren genomineerd.

Moeilijke keuze

‘Alle inzendingen hadden moeten winnen', zegt juryvoorzitter De Maa. 'Hoe kies je tussen mensen die allemaal goed werk doen? De bijdrage van degene die buren helpt is niet minder belangrijk dan de inzet van iemand die helpt in een verzorgingstehuis. Het werk van mensen die vuil rapen is niet minder belangrijk dan het werk van de inwoner die het groen helpt verzorgen.’

Duurzaamheid

Uiteindelijk ging het lintje voor groen gedrag naar Mieke van der Zwaan. ‘De rode draad in alles wat zij doet is duurzaamheid. Ze handelt vanuit een bewuste levensstijl, voor zichzelf en anderen,’ aldus het juryrapport. ‘Ze maakt bewuste keuzes als ze boodschappen doet, houdt de omgeving schoon door afval op te ruimen, heeft een ruilkastje in haar tuin en maakt kinderkleding van oude kleren. Ze verplaatst zich uitsluitend met het openbaar vervoer of op de fiets.’

Sociale opstelling

De tweede winnaar was Bart Kanis. Het juryrapport prijs zijn sociale opstelling: ‘In de flat waarin hij woont staat hij voor iedereen klaar. Hij helpt mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen en maakt hen wegwijs in de buurt, en vervoert ze zelfs naar huisarts of ziekenhuis als dat nodig is. Hij lost problemen van bewoners op, ruimt zwerfvuil op en onderhoudt de contacten met Eigen Haard.’ De jury waardeert enorm de bescheidenheid waarmee Bart zoveel mensen op zoveel manieren ondersteunt.

Erkenning

De winnaars waren blij met de erkenning. Bart Kanis herhaalde nog wel: 'Dit is niets voor mij, zo in de aandacht staan'. De plaatselijke afdeling van GroenLinks kijkt terug op een geslaagde Nieuwjaars­receptie en is verguld met deze winnaars.


Meer nieuws

Sport 20 feb. 2024 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer 20 feb. 2024 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander.