Davey Photography, Rob Franken
112

Twee gewonden bij scooterongeval Oranjebaan

Amstelveen - Bij een ongeval met een scooter op het fietspad van de Oranjebaan, ter hoogte van de Bankrasweg, zijn maandagavond twee personen gewond geraakt. 

Rond tien uur maandagavond werden twee personen door een voorbijganger gewond aangetroffen naast een beschadigde scooter. Vermoedelijk zijn de bestuurder en zijn bijrijder ten val gekomen; het is niet duidelijk hoe lang de twee al gewond op het wegdek lagen voordat een passant hen aantrof en 112 werd gebeld. 

Een voorbijganger is ook naar de aan de Oranjebaan gelegen Brandweerkazerne gerend om vast hulp te halen. In afwachting van de ambulancedienst kon de brandweer samen met omstanders eerste hulp verlenen.

De scooterrijder en zijn bijrijder moesten beide naar het ziekenhuis worden gebracht voor behandeling. Het ongeval vond plaats op een donker stuk wegdek bij een flauwe bocht. De lantaarnpalen waren maandagavond  buiten werking. Mogelijk dat de bestuurder tegen reflectieborden is gebotst en zo ten val is gekomen.

De politie heeft het ongeval in onderzoek. De scooter is meegenomen door de politie.

112_scooterongeval_vtf_oranjebaan.jpg
Foto: VTF


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:46

Amstelveen van voorheen (218)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 218 een oude prentbriefkaart van de luchthaven waar Amstelveen in economische zin zoveel aan te danken heeft: Schiphol.