Twee punten in mindering voor NFC na vechtpartij

AMSTELVEEN – In verband met een vechtpartij tijdens de voetbalwedstrijd tussen het Amstelveense NFC en DIO hebben beide clubs twee punten in mindering gekregen van de KNVB. Daarnaast zullen de resterende twintig minuten van de wedstrijd moeten worden uitgespeeld.

Bij een 7-0 voorsprong voor NFC kreeg een Amstelveense voetballer drie weken geleden rood vanwege natrappen. Vervolgens ontstond er een opstootje waarbij de grensrechter van DIO volgens de scheidsrechter zou zijn geslagen. Ook kwamen er meerdere spelers van de bezoekende club uit Haarlem het veld oprennen.

Beroep

Het is onduidelijk of NFC in beroep gaat tegen de straf. “Dat is aan de club, ik beperk mij op het voetbalgedeelte”, zegt NFC-trainer Ruud Visser op de website van Het Amsterdamsche Voetbal. NFC strijdt in de vierde klasse van de KNVB-zondag voor promotie en won afgelopen weekend met 1-3 van DSS.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.