Davey Photography, Davey Baas
112

Twee verdachten aangehouden na gewapende overval Van der Hooplaan Amstelveen

Amstelveen - De politie heeft twee verdachten van de gewapende overval op een optiekwinkel aan de Van der Hooplaan in Amstelveen aangehouden. Dankzij camerabeelden en getuigen kon een kenteken van de mogelijke vluchtauto worden vastgesteld. Door een ANPR-hit kwam de wagen, die inmiddels in de richting van Purmerend reed, in beeld.

Door een gecoördineerde politie-actie kon de politie de verdachten aldaar aanhouden. Niet wordt uitgesloten dat er meer personen bij de overval betrokken waren dan twee.

Uzi gevonden

De daders hebben vermoedelijk een uzi bij zich gehad tijdens de overval. Bij uitgebreid onderzoek op meerdere plekken in de wijk Keizer Karelpark, werd een daarop gelijkend wapen onder een auto aan de Spaanse Aaklaan teruggevonden. 

vuurwapen overval amstelveen gevonden.jpg

Na de overval volgde een grote speurtocht in de omgeving, waarbij tal van politie-eenheden inclusief een politiehelikopter en hondengeleider werden ingezet. Niet alleen de omgeving van de winkel werd afgezet, maar op meerdere plekken in de wijk werd onderzoek verricht, onder andere door de dienst Forensische Opsporing. 

De overvallers waren uit op dure (zonne-)brillen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen 28 mei 2024 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'