Amstelveenlijn.nl

Twee vernieuwde kruispunten Beneluxbaan dit voorjaar open

Amstelveen - Dit voorjaar worden de nieuwe kruispunten van de Beneluxbaan met Kronenburg en Zonnestein in gebruik genomen.  VITAL start eind januari al met het ombouwen van de verkeerssituatie, waarbij de nieuwe wegen op de bestaande wegen worden aangesloten.

Dat gebeurt eerst bij Kronenburgen daarna bij Zonnestein. Op de website Amstelveenlijn.nl (klik hier) worden de werkzaamheden gedetailleerd uitgelegd. 'Het ombouwen gaat gepaard met veel wisselende verkeerssituaties en helaas veel hinder voor het verkeer', meldt het projectbureau.

Zo wordt in de nacht van zondag 26 op maandag 27 januari bij Kronenburg met het ombouwen van de verkeerssituatie begonnen. Op 9 maart 2020 gaat kruispunt Kronenburg dan helemaal open voor al het verkeer en kunnen OV-reizigers gebruikmaken van de nieuwe halte Kronenburg.

Zodra Kronenburg open gaat worden de fiets- en voetgangersoversteek bij Biesbosch en de tijdelijke halte Biesbosch opgeheven. Kruispunt/halte Zonnestein gaat vervolgens op 4 mei 2020 open.

Opmerkelijk is dat de Beneluxbaan rond de kruispunten gedeeltelijk (op maaiveldniveau) aan weerszijden naar 1 rijbaan teruggaan. Wel gaat ook een rijbaan voor doorgaand verkeer aan weerszijden onder het kruispunt door (de trambak in). Omdat de verkeerslichten bij de kruisingen verleden tijd zijn, zal de doorstroming volgens berekeningen met 1 rijbaan op maaiveldniveau voldoende zijn. De verkeercapaciteit blijft, door de rijbaan voor doorgaand verkeer die de tunnelbak ingaat als het ware hetzelfde, laat een woordvoerder van de Amstelveenlijn weten in een update.

Informatie

Meer informatie: zie www.amstelveenlijn.nl Op donderdagavond 23 januari wordt van 18.30 tot 21.00 uur in belevingscentrum Amstelveen InZicht, Stadsplein 103 (2e etage boven bibliotheek) een informatie-vond gehouden omtrent de werkzaamheden. Het is een inloopavond met een korte presentatie om 19.00, 19.30, 20.00 en 20.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

update

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.