Twee vernieuwde kruispunten Beneluxbaan dit voorjaar open

Twee vernieuwde kruispunten Beneluxbaan dit voorjaar open Foto: Amstelveenlijn.nl

Amstelveen - Dit voorjaar worden de nieuwe kruispunten van de Beneluxbaan met Kronenburg en Zonnestein in gebruik genomen.  VITAL start eind januari al met het ombouwen van de verkeerssituatie, waarbij de nieuwe wegen op de bestaande wegen worden aangesloten.


- Lees verder onder deze advertentie -

Dat gebeurt eerst bij Kronenburgen daarna bij Zonnestein. Op de website Amstelveenlijn.nl (klik hier) worden de werkzaamheden gedetailleerd uitgelegd. 'Het ombouwen gaat gepaard met veel wisselende verkeerssituaties en helaas veel hinder voor het verkeer', meldt het projectbureau.

Zo wordt in de nacht van zondag 26 op maandag 27 januari bij Kronenburg met het ombouwen van de verkeerssituatie begonnen. Op 9 maart 2020 gaat kruispunt Kronenburg dan helemaal open voor al het verkeer en kunnen OV-reizigers gebruikmaken van de nieuwe halte Kronenburg.

Zodra Kronenburg open gaat worden de fiets- en voetgangersoversteek bij Biesbosch en de tijdelijke halte Biesbosch opgeheven. Kruispunt/halte Zonnestein gaat vervolgens op 4 mei 2020 open.

Opmerkelijk is dat de Beneluxbaan rond de kruispunten gedeeltelijk (op maaiveldniveau) aan weerszijden naar 1 rijbaan teruggaan. Wel gaat ook een rijbaan voor doorgaand verkeer aan weerszijden onder het kruispunt door (de trambak in). Omdat de verkeerslichten bij de kruisingen verleden tijd zijn, zal de doorstroming volgens berekeningen met 1 rijbaan op maaiveldniveau voldoende zijn. De verkeercapaciteit blijft, door de rijbaan voor doorgaand verkeer die de tunnelbak ingaat als het ware hetzelfde, laat een woordvoerder van de Amstelveenlijn weten in een update.

Informatie

Meer informatie: zie www.amstelveenlijn.nl Op donderdagavond 23 januari wordt van 18.30 tot 21.00 uur in belevingscentrum Amstelveen InZicht, Stadsplein 103 (2e etage boven bibliotheek) een informatie-vond gehouden omtrent de werkzaamheden. Het is een inloopavond met een korte presentatie om 19.00, 19.30, 20.00 en 20.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

update

 


Reacties