Check. wordt de tweede aanbieder van deelscooters in Amstelveen

Tweede aanbieder elektrische deelscooters in Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft een overeenkomst gesloten met een tweede aanbieder van deelscooters. Aanbieder Check mag, na dat eerder al een deal werd gesloten met Felyx, ook deelscooters in Amstelveen inzetten.

De deelscooters worden door wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD) gezien als een ideaal alternatief voor de auto en een goede aanvulling op het openbaar vervoer en de gemeente is bijzonder enthousiast over de komst van meer elektrische deelscooters in Amstelveen:

'We verwelkomen slimme innovaties. Amstelveen wordt steeds drukker en voller. Deelmobiliteit is daarom erg belangrijk zoals we ook uiteen hebben gezet in onze mobiliteitsvisie', zegt Ellermeijer. 'Elektrische deelscooters vormen een goede bijdrage aan de deelmobiliteit en zijn een duurzame aanvulling op het vervoersaanbod voor veel Amstelveners, net zoals de deelfietsen die we hier hebben.'

Via de app

Net als de groene scooters van Felyx kunnen de wit met paarse scooters van Check worden gevonden en achtergelaten in zogenoemde ‘servicegebieden’ in Amstelveen. Gebruikers kunnen een scooter vinden en reserveren via de apps van de aanbieders.

De deelscooters die worden geparkeerd in de openbare ruimte in Amstelveen kunnen overigens niet op ieders sympathie rekenen. Diverse omwonenden van servicegebieden vinden de geparkeerde scooters geen aanwinst voor het straatbeeld. In de wijk Groenelaan staan Felyx-deelscooter bijvoorbeeld veelal rond de rotonde Laan van de Helende Meesters/Groenelaan.

deelscooters_Felyx.jpg

Gemeente Amstelveen laat weten met beide aanbieders afspraken gemaakt te hebben om overlast door eventueel verkeerd geparkeerde scooters tegen te gaan.

Gebruikers van Check kunnen een verkeerd geparkeerde scooter melden via de app zodat deze weg kan worden verplaatst. Ook voert Check actief campagne bij haar gebruikers over het belang van goed parkeren.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.