Politie.nl

Tweede verdachte vast in mysterieuze zaak rond doodgeschoten pakketbezorger (23) Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Amstelvener heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit. Eerder dit jaar, in april, werd in Duitsland ook al een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.  

Het 23-jarige slachtoffer werd op 12 april 2021 levenloos aangetroffen in een in Amsterdam geparkeerde bestelauto, die door de politie inbeslag was genomen voor nader onderzoek. Onderzoekers wisten te achterhalen dat de 23-jarige Amstelvener op de Parelvisserslaan in Amstelveen om het leven is gebracht.

Vermist

Het slachtoffer werkte als pakketbezorger. Hij  werd op 10 april 2021 door zijn broer als vermist opgegeven nadat de familie twee dagen niets van hem had vernomen. Het onderzoek dat zich in eerste instantie richtte op zijn vermissing, veranderde in een onderzoek naar een levensdelict toen zijn lichaam werd aangetroffen in de bestelbus waarmee hij pakketjes bezorgde. Dit voertuig werd aangetroffen in de Latherusstraat in Amsterdam Noord.  De man bleek te zijn doodgeschoten. 

Onduidelijk motief

Het motief voor zijn dood is nog onduidelijk. De recherche onderzoekt verschillende scenario’s. Het slachtoffer is bij de politie niet bekend met (zware) criminaliteit. De man vluchtte jaren geleden met zijn familie vanuit Syrië waar hij geboren is.

Voorlopige hechtenis verlengd

De raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van beide verdachten met negentig dagen verlengd. De twee verdachten zaten tot afgelopen vrijdag in beperkingen. Op basis van uitgebreid onderzoek wist de recherche de identiteit van de 72-jarige verdachte te achterhalen. Hij werd op 26 april van dit jaar in het Duitse Leichlingen aangehouden en op maandag 13 juni aan Nederland overgeleverd. De 71-jarige verdachte is op dinsdag 14 juni door de recherche in Amsterdam aangehouden.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.