AmstelveenZ

Tweerichtingsverkeer fietsers op rotondes Beneluxbaan wordt teruggedraaid

Amstelveen – Het huidige tweerichtingsverkeer voor fietsers op de nieuwe rotondes van de Beneluxbaan wordt teruggedraaid.

Dat meldt gemeente Amstelveen, nadat vanmorgen een storm aan reacties losbrak over het zicht en de verkeersveiligheid op de nieuwe Beneluxbaan-rotondes, na een artikel op AmstelveenZ.nl

Wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD) meldt dat het terugdraaien van het tweerichtingsverkeer voor fietsers al genomen was in samenwerking met de Fietsersbond na een uitgebreide verkeerschouw bij de rotondes (ook wel ovondes genoemd door de ovale vorm).

Eveneens geeft Ellermeijer aan dat de stopborden en drempels voor wegverkeer (zoals op onderstaande foto) naar aanleiding van de verkeersschouw zijn aangelegd als aanvullende maatregelen op het originele ontwerp.

rotonde_beneluxbaan.jpg

Ellermeijer ziet in de toevoeging van de stopborden en de drempels, net als de Fietsersbond, een goede oplossing voor het vergroten van de veiligheid.

Glazen wanden

De wethouder stelt dat wegverkeer in principe geen hinder ondervindt van de glazen wanden als de verkeersregels worden opgevolgd (en dus daadwerkelijk wordt gestopt voor het stopbord). Uit reacties blijkt dat weggebruikers daar anders over denken, zeker bij slecht weer als niet door de glazen panelen heen kan worden gekeken. Ellermeijer voelt zich echter gesteund door de Fietsersbond, die de genomen en voorgestelde maatregelen steunt.

rotondes_2.jpg

Wel stelt Ellermeijer dat de metalen (ondoorzichtige) afscheiding van het trappenhuis richting het onderliggende perron (foto boven) bij het aanrijden vanaf de Beneluxbaan voor minder overzicht kan zorgen.

Alle rotondes Amstelveen

Ellermeijer stelt aanvullend dat het recente onderzoek naar alle Amstelveense rotondes en daaruit voortvloeiende maatregelen zeker nut hebben gehad. Het aantal ongevallen op Amstelveense rotondes zou inmiddels zijn afgenomen.

Lees ook: Zorgen over zicht op nieuwe rotondes Beneluxbaan


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:14

Amstelveen van voorheen (404)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 404 een oude foto uit 1977 van het begin van de aanleg van het Amstelveense raadhuis aan de Poel.

Sport gisteren 19:39

Honderden kinderen genieten van succesvolle Poeldag Amstelveen

Amstelveen - Honderden kinderen hebben vandaag genoten van de Poeldag in Amstelveen, een gratis evenement waarbij jong en oud tal van sporten konden beoefenen. De organisatie spreekt van een succes, ondanks dat het weer in de middag niet helemaal meehielp.

Algemeen gisteren 18:43

Geschokte reacties na doodschieten vier zwanenjongen

Aalsmeer - De Dierenambulance in deze regio en de Zwanengroep Zuid-Holland hebben net als talloze mensen geschokt gereageerd nadat een inwoner van Aalsmeer vier zwanenjongen doodschoot op zijn landje in Aalsmeerderbrug.

Algemeen gisteren 12:18

Uniek kijkje achter de A9-schermen tijdens Dag van de Bouw, ook fietsrondleidingen

Amstelveen / Ouderkerk – Het is zaterdag 8 juni weer ‘Dag van de Bouw’ en ook in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel is deze dag van alles te beleven. A9-aannemer VeenIX, Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen organiseren tussen 12.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten voor jong en oud rond de A9. Ook zijn er fietsrondleidingen (vooraf inschrijven) langs de werkzaamheden.

Algemeen 24 mei 2024 18:31

Sunday Floating Foodbar wordt unieke horecalocatie aan De Poel

Amstelveen - ‘Sunday Floating Foodbar’ zal de naam worden van het nieuwe horecaconcept op de locatie van het voormalige Poels’ Up aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen. Ondernemers Erwin van der Laan en Daan Kroone hopen eind juli de eerste gasten te kunnen ontvangen.