AmstelveenZ

Tweerichtingsverkeer fietsers op rotondes Beneluxbaan wordt teruggedraaid

Amstelveen – Het huidige tweerichtingsverkeer voor fietsers op de nieuwe rotondes van de Beneluxbaan wordt teruggedraaid.

Dat meldt gemeente Amstelveen, nadat vanmorgen een storm aan reacties losbrak over het zicht en de verkeersveiligheid op de nieuwe Beneluxbaan-rotondes, na een artikel op AmstelveenZ.nl

Wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD) meldt dat het terugdraaien van het tweerichtingsverkeer voor fietsers al genomen was in samenwerking met de Fietsersbond na een uitgebreide verkeerschouw bij de rotondes (ook wel ovondes genoemd door de ovale vorm).

Eveneens geeft Ellermeijer aan dat de stopborden en drempels voor wegverkeer (zoals op onderstaande foto) naar aanleiding van de verkeersschouw zijn aangelegd als aanvullende maatregelen op het originele ontwerp.

rotonde_beneluxbaan.jpg

Ellermeijer ziet in de toevoeging van de stopborden en de drempels, net als de Fietsersbond, een goede oplossing voor het vergroten van de veiligheid.

Glazen wanden

De wethouder stelt dat wegverkeer in principe geen hinder ondervindt van de glazen wanden als de verkeersregels worden opgevolgd (en dus daadwerkelijk wordt gestopt voor het stopbord). Uit reacties blijkt dat weggebruikers daar anders over denken, zeker bij slecht weer als niet door de glazen panelen heen kan worden gekeken. Ellermeijer voelt zich echter gesteund door de Fietsersbond, die de genomen en voorgestelde maatregelen steunt.

rotondes_2.jpg

Wel stelt Ellermeijer dat de metalen (ondoorzichtige) afscheiding van het trappenhuis richting het onderliggende perron (foto boven) bij het aanrijden vanaf de Beneluxbaan voor minder overzicht kan zorgen.

Alle rotondes Amstelveen

Ellermeijer stelt aanvullend dat het recente onderzoek naar alle Amstelveense rotondes en daaruit voortvloeiende maatregelen zeker nut hebben gehad. Het aantal ongevallen op Amstelveense rotondes zou inmiddels zijn afgenomen.

Lees ook: Zorgen over zicht op nieuwe rotondes Beneluxbaan


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport gisteren 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca 18 jun. 2021 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.