AmstelveenZ

Tweerichtingsverkeer fietsers op rotondes Beneluxbaan wordt teruggedraaid

Amstelveen – Het huidige tweerichtingsverkeer voor fietsers op de nieuwe rotondes van de Beneluxbaan wordt teruggedraaid.

Dat meldt gemeente Amstelveen, nadat vanmorgen een storm aan reacties losbrak over het zicht en de verkeersveiligheid op de nieuwe Beneluxbaan-rotondes, na een artikel op AmstelveenZ.nl

Wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD) meldt dat het terugdraaien van het tweerichtingsverkeer voor fietsers al genomen was in samenwerking met de Fietsersbond na een uitgebreide verkeerschouw bij de rotondes (ook wel ovondes genoemd door de ovale vorm).

Eveneens geeft Ellermeijer aan dat de stopborden en drempels voor wegverkeer (zoals op onderstaande foto) naar aanleiding van de verkeersschouw zijn aangelegd als aanvullende maatregelen op het originele ontwerp.

rotonde_beneluxbaan.jpg

Ellermeijer ziet in de toevoeging van de stopborden en de drempels, net als de Fietsersbond, een goede oplossing voor het vergroten van de veiligheid.

Glazen wanden

De wethouder stelt dat wegverkeer in principe geen hinder ondervindt van de glazen wanden als de verkeersregels worden opgevolgd (en dus daadwerkelijk wordt gestopt voor het stopbord). Uit reacties blijkt dat weggebruikers daar anders over denken, zeker bij slecht weer als niet door de glazen panelen heen kan worden gekeken. Ellermeijer voelt zich echter gesteund door de Fietsersbond, die de genomen en voorgestelde maatregelen steunt.

rotondes_2.jpg

Wel stelt Ellermeijer dat de metalen (ondoorzichtige) afscheiding van het trappenhuis richting het onderliggende perron (foto boven) bij het aanrijden vanaf de Beneluxbaan voor minder overzicht kan zorgen.

Alle rotondes Amstelveen

Ellermeijer stelt aanvullend dat het recente onderzoek naar alle Amstelveense rotondes en daaruit voortvloeiende maatregelen zeker nut hebben gehad. Het aantal ongevallen op Amstelveense rotondes zou inmiddels zijn afgenomen.

Lees ook: Zorgen over zicht op nieuwe rotondes Beneluxbaan


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.