AmstelveenZ

Tweerichtingsverkeer fietsers op rotondes Beneluxbaan wordt teruggedraaid

Amstelveen – Het huidige tweerichtingsverkeer voor fietsers op de nieuwe rotondes van de Beneluxbaan wordt teruggedraaid.

Dat meldt gemeente Amstelveen, nadat vanmorgen een storm aan reacties losbrak over het zicht en de verkeersveiligheid op de nieuwe Beneluxbaan-rotondes, na een artikel op AmstelveenZ.nl

Wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD) meldt dat het terugdraaien van het tweerichtingsverkeer voor fietsers al genomen was in samenwerking met de Fietsersbond na een uitgebreide verkeerschouw bij de rotondes (ook wel ovondes genoemd door de ovale vorm).

Eveneens geeft Ellermeijer aan dat de stopborden en drempels voor wegverkeer (zoals op onderstaande foto) naar aanleiding van de verkeersschouw zijn aangelegd als aanvullende maatregelen op het originele ontwerp.

rotonde_beneluxbaan.jpg

Ellermeijer ziet in de toevoeging van de stopborden en de drempels, net als de Fietsersbond, een goede oplossing voor het vergroten van de veiligheid.

Glazen wanden

De wethouder stelt dat wegverkeer in principe geen hinder ondervindt van de glazen wanden als de verkeersregels worden opgevolgd (en dus daadwerkelijk wordt gestopt voor het stopbord). Uit reacties blijkt dat weggebruikers daar anders over denken, zeker bij slecht weer als niet door de glazen panelen heen kan worden gekeken. Ellermeijer voelt zich echter gesteund door de Fietsersbond, die de genomen en voorgestelde maatregelen steunt.

rotondes_2.jpg

Wel stelt Ellermeijer dat de metalen (ondoorzichtige) afscheiding van het trappenhuis richting het onderliggende perron (foto boven) bij het aanrijden vanaf de Beneluxbaan voor minder overzicht kan zorgen.

Alle rotondes Amstelveen

Ellermeijer stelt aanvullend dat het recente onderzoek naar alle Amstelveense rotondes en daaruit voortvloeiende maatregelen zeker nut hebben gehad. Het aantal ongevallen op Amstelveense rotondes zou inmiddels zijn afgenomen.

Lees ook: Zorgen over zicht op nieuwe rotondes Beneluxbaan


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.