Amstlvn Twinkelt [Beeld: Sven Verbruci]

Twinkelende kerstfiguren bevolken Stadshart Amstelveen

Amstelveen – Winkelcentrum Stadshart Amstelveen wordt tot en met begin januari opgelicht door diverse twinkelende kerstfiguren.

Onder de noemer Amstlvn Twinkelt nemen Mickey & Mini, Pluto, Goofy, maar ook Olaf uit de bekend Frozen film een prominente plek in het Stadshart. Er zijn meer dan 25 iconische kerstfiguren, bekend dus van diverse Disney films - en andere eyecatchers als de metershoge verlichtte beer in het Binnenhof. 

Bezoekers kunnen tot en met 5 januari 2020 de twinkelende kerstfiguren bewonderen in het Amstelveense winkelcentrum [Tekst gaat verder onder foto]

 

Mickey voor de HEMA. [Beeld: Sven Verbruci]

Extra koopavonden Stadshart Amstelveen 2019 - Kerstmis

Stadshart Amstelveen is in de decembermaand extra geopend met een koopavond op vrijdag 20 december en maandag 23 december 2019. De winkels zijn dan open tot 21:00 uur. Op tweede kerstdag is het winkelcentrum open van 12:00 - 18:00 uur.

Winter Village 2019 Amstelveen

Zaterdag 7 december is de officiële opening van Winter Village. Vanaf 13:00 uur kunnen bezoekers genieten van optredens van o.a. Dennis van Veen en heerlijke hapjes en drankjes. Op deze dag rijdt ook de Winter Parade tussen 12:30 en 16:30 uur door het centrum. Hier geven verschillende winterse figuren als Olaf & Elsa een spectaculaire show. Na afloop van de parade is er gelegenheid om op de foto te gaan.

Schaatsbaan

De grootse schaatsbaan van Amstelveen is geopend van zaterdag 7 december tot en met zondag 5 januari. Naast vrij schaatsen, BSO-schaatsen, schoolschaatsen en discoschaatsen komen IJsprinsessen Anna en Elsa een bezoekje brengen op zaterdag 14 december. Op zaterdag 4 januari komen de Super Heroes langs.

Santa Run Amstelveen

Zaterdag 14 december 2019 0m 15.30 uur zal de eerste Santa Run in Amstelveen plaatsvinden. In het Stadshart van Amstelveen rennen/wandelen enkele honderden Kerstmannen, -vrouwen en -kinderen een mooie route door het centrum van Amstelveen. De wandel/run gaat over een parcours van 3.5 KM door Amstelveen. Een deel van de run gaat dwars door het winkelcentrum. Inschrijven voor deelname aan de Santa Run kan via: https://amstelveen.rotarysantarun.nl/inschrijven 

Winters dorp Amstelveen

Ook dit jaar tovert Stadshart Amstelveen het winkelcentrum om tot winters dorp. Winter Village vindt dit jaar plaats van 7 december 2019 tot en met 5 januari 2020. Zo kunnen winterliefhebbers schaatsen op de 450m2 ijsbaan op het Stadsplein en daarna opwarmen in de sfeervol ingericht horeca. In aanloop naar het jaarlijkse Winter Village worden bezoekers nu al verrast met Amstlvn Twinkelt. 

Beeld: Sven Verbruci


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.

Wonen gisteren 11:24

Allemansbelang: ‘Participatie wijkbewoners een gotspe’

Amstelveen – De Stichting Allemansbelang noemt het participatietraject waarin wijkbewoners zijn betrokken bij het nieuwbouwplan Allemanskwartier een gotspe. Dat meldt de woordvoerder van de stichting in een persbericht, nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met een minieme meerderheid akkoord ging met de startnotitie.

Advertorial Sport gisteren 10:00

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.