Flats in Uilenstede (Archieffoto)

Uilenstede-bewoners bijten van zich af over vermeende corona-feestjes

Amstelveen – Diverse Uilenstede-bewoners zijn boos en teleurgesteld over de kritiek die de Amstelveense politie gisterenavond deelde over het nog altijd vieren van feestjes in diverse woongebouwen op de studentencampus.

Dat blijkt uit reacties op de Facebook-post van Politie Amstelveen en diverse nieuwsmedia  De politie gaf gisterenavond aan zich uitgedaagd te voelen door enkele bewoners die feestjes aan het vieren waren en riep op daarmee te stoppen, voorzien van hashtags #zeggaangewoondoor #wordeenswakker Het bericht werd door diverse regionale media overgenomen, waaronder AmstelveenZ.

Verbondenheid
Diverse bewoners bijten in de reacties onder artikelen en posts van zich af en stellen dat er weinig klopt van de berichtgeving. Bewoners zouden wel vanaf de eigen balkons meegenieten van gestreamde muziek, om een gevoel van verbondenheid te creëren, net zoals in Italie mensen dagelijks op hun balkons staan om te zingen. Veel studenten wonen in grotere groepen en zijn samen in quarantaine: om dat dragelijker te maken en ook om mede-bewoners te steunen wordt er ook muziek gemaakt.

Polariserend
Uilenstede-bewoners vinden dat de hele studentencampus ten onrechte in kwaad daglicht is komen te staan. Bewoners reageren fel: ‘Feitelijk onjuist en bovendien enorm polariserend. Mensen die het lezen wensen ons de meest afschuwelijke dingen toe. Terwijl de bewoners hier eerder een compliment zouden verdienen met dit soort initiatieven om besmettingen te voorkomen, maar toch plezier te hebben’, zo luidt een van de talloze reacties.

Reactie Politie 
De politie heeft inmiddels ook gereageerd op de reacties: 'Naar aanleiding van de berichtgevingen en de reacties zijn er diverse gesprekken gevoerd met verschillende partijen. De ludieke acties waarover gesproken wordt zijn niet gedeeld met politie en wij constateren "feesten". Want zo werden ze gezien. Neemt niet weg dat er grote aantallen personen werden aangetroffen in woningen waarvan wij niet hebben vastgesteld of zij allemaal op dat adres woonachtig zijn.'

De politie vervolgt: 'Wij realiseren dat de berichtgevingen hard zijn opgesteld maar op dat moment was dat de informatie waar we de beschikking over hadden. Neemt niet weg dat we veel gebeld zijn over geluidsoverlast. We zijn blij dat er vandaag gesprekken zijn gevoerd en dat de achterliggende intentie helder is geworden.We sluiten dit hoofdstuk daarom af en hopen dat eea nu duidelijker is geworden.'

De politie heeft onder andere tegenover de NOS aangegeven dat de politie niet op de hoogte was dat er 14 mensen in een flat woonden en daarop de Facebook-berichtgeving aangepast.

VBU
De Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) raadde vorige week al af (nog voor de strengere maatregelen) om huisfeesten en hospitaties te geven.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws