Flats in Uilenstede (Archieffoto)

Uilenstede-bewoners bijten van zich af over vermeende corona-feestjes

Amstelveen – Diverse Uilenstede-bewoners zijn boos en teleurgesteld over de kritiek die de Amstelveense politie gisterenavond deelde over het nog altijd vieren van feestjes in diverse woongebouwen op de studentencampus.

Dat blijkt uit reacties op de Facebook-post van Politie Amstelveen en diverse nieuwsmedia  De politie gaf gisterenavond aan zich uitgedaagd te voelen door enkele bewoners die feestjes aan het vieren waren en riep op daarmee te stoppen, voorzien van hashtags #zeggaangewoondoor #wordeenswakker Het bericht werd door diverse regionale media overgenomen, waaronder AmstelveenZ.

Verbondenheid
Diverse bewoners bijten in de reacties onder artikelen en posts van zich af en stellen dat er weinig klopt van de berichtgeving. Bewoners zouden wel vanaf de eigen balkons meegenieten van gestreamde muziek, om een gevoel van verbondenheid te creëren, net zoals in Italie mensen dagelijks op hun balkons staan om te zingen. Veel studenten wonen in grotere groepen en zijn samen in quarantaine: om dat dragelijker te maken en ook om mede-bewoners te steunen wordt er ook muziek gemaakt.

Polariserend
Uilenstede-bewoners vinden dat de hele studentencampus ten onrechte in kwaad daglicht is komen te staan. Bewoners reageren fel: ‘Feitelijk onjuist en bovendien enorm polariserend. Mensen die het lezen wensen ons de meest afschuwelijke dingen toe. Terwijl de bewoners hier eerder een compliment zouden verdienen met dit soort initiatieven om besmettingen te voorkomen, maar toch plezier te hebben’, zo luidt een van de talloze reacties.

Reactie Politie 
De politie heeft inmiddels ook gereageerd op de reacties: 'Naar aanleiding van de berichtgevingen en de reacties zijn er diverse gesprekken gevoerd met verschillende partijen. De ludieke acties waarover gesproken wordt zijn niet gedeeld met politie en wij constateren "feesten". Want zo werden ze gezien. Neemt niet weg dat er grote aantallen personen werden aangetroffen in woningen waarvan wij niet hebben vastgesteld of zij allemaal op dat adres woonachtig zijn.'

De politie vervolgt: 'Wij realiseren dat de berichtgevingen hard zijn opgesteld maar op dat moment was dat de informatie waar we de beschikking over hadden. Neemt niet weg dat we veel gebeld zijn over geluidsoverlast. We zijn blij dat er vandaag gesprekken zijn gevoerd en dat de achterliggende intentie helder is geworden.We sluiten dit hoofdstuk daarom af en hopen dat eea nu duidelijker is geworden.'

De politie heeft onder andere tegenover de NOS aangegeven dat de politie niet op de hoogte was dat er 14 mensen in een flat woonden en daarop de Facebook-berichtgeving aangepast.

VBU
De Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) raadde vorige week al af (nog voor de strengere maatregelen) om huisfeesten en hospitaties te geven.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.