Uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen Noord nabij

AMSTELVEEN – In Amstelveen Noord is een uitbreiding van betaald parkeren (vergunning) nabij. De gemeenteraad beslist 13 december 2017 of het betaald parkeergebied in de wijk Randwijck per 1 januari 2018 wordt uitgebreid.

Het gaat om het gebied Keizer Karelweg ten noorden van Laan Walcheren, de Amsterdamseweg ten oosten/noorden van de museumspoorlijn en de omgeving van de Bos en Vaartflat.

Blauwe zones
Tevens worden nieuwe delen van de Amsterdamseweg als blauwe zone aangewezen in verband met de aanwezigheid van winkels en voorzieningen.

Parkeerterrein Bosbaan betaald
De gemeente verwacht dat de invoering van betaald parkeren op het parkeerterrein van de Bosbaan (per 18 december 2017, zo’n 750 parkeerplaatsen) zal leiden tot een toename van het aantal langparkeerders in de Amstelveense woonwijken.

Ongewenste parkeersituaties
In delen van Randwijck-Noord werd eerder al betaald parkeren ingevoerd. Hoewel het vernieuwde beleid een duidelijke verbetering van het voorgaande beleid, is een aantal knelpunten vastgesteld. ‘Zo zijn nu ongewenste parkeersituaties ontstaan op een deel van de Amsterdamseweg, bij Tiengemeten en bij de Bos en Vaartflat.’

Informatievaond
Voordat tot daadwerkelijke invoering van het betaald parkeren met vergunningen overgegaan wordt, wordt een informatieavond voor bewoners en ondernemers georganiseerd waar toegelicht wordt hoe het betaald parkeren met vergunningen in de praktijk functioneert. Er zal uitleg gegeven worden over de wijze waarop vergunningen kunnen worden aangevraagd, hoe het bezoekersparkeren werkt, hoe handhaving functioneert en dergelijke.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.