'Uithoornlijn gaat pas rijden in 2024'

Amstelveen - De nieuwe tramverbinding tussen Uithoorn en Amstelveen gaat pas in de zomer 2024 rijden. Dat meldt Het Parool.

De krant meldt dat een geplande eerdere ingebruikname in 2022 of 2023 niet haalbaar is gebleken en dat de verwachte komst is bijgesteld naar de zomer 2024. Lees hier het artikel van Het Parool.

In eerste planningen was sprake dat de Uithoornlijn eind 2022 zou gaan rijden, maar het duurt dus nog langer voordat de Amsteltram volledig in gebruik wordt genomen. 'Amsteltram' is de nieuwe publieksnaam voor de volledige tramverbinding tussen Uithoorn, Amstelveen en Amsterdam Zuid. 

Deze lijnnaam wordt gebruikt voor de hele regioverbinding De projectnamen 'Amstelveenlijn' en 'Uithoornlijn' blijven tot die tijd in de projectcommunicatie bestaan. 

Bekijk op YouTube de impressievideo van het traject van de Uithoornlijn.

 


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.