Nirwana

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.

Het 2.500 m2 grote labyrint kan 40 minuten worden afgehuurd door gezinnen of huisgenoten (max 5 personen) en kan er volop in de buitenlucht worden gedwaald tussen de wuivende en ruisende bamboehagen.

Een spreuken puzzeltocht, een stappenspel (in zo min mogelijk stappen het centrum van het labyrint bereiken) of geblinddoekt door het labyrint behoren tot de mogelijkheden. Kinderen onder de 10 jaar mogen alleen onder begeleiding in het labyrinth.

De totale padlengte van het labyrint is ruim 900 meter. Echter, de kortste weg naar het centrum bedraagt afhankelijk van de beenlengte 250 stappen. De cirkelvorm van het labyrint maakt dat labyrinth-bezoeker slechts een klein stukje vooruit kunt kijken, waardoor het onmogelijk is om te zien of het ingeslagen pad al dan niet doodlopend is. De smalle paden tussen de hoge ondoordringbare bamboehagen maken het een mysterieuze ervaring.

Meer informatie is te vinden op de website van Bamboelabyrint Nirwana (klik hier).


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).