Pixabay.com

Uitnodiging voor jonge hack-talenten uit Amstelveen: re-B00TCMP Challenge

Amstelveen - Tijdens ‘cybersecurity-maand’ oktober wordt Amstelveens IT-talent tussen de 12 en 25 jaar uitgenodigd om op zaterdag 14 oktober mee te doen aan het eerste ‘re_B00TCMP’ in regio Amstelland. Om een uitnodiging voor dat re_B00TCMP te bemachtigen moeten zij eerst een online toelatingschallenge met goed gevolg afronden.

Jong IT-talent dat erin slaagt de challenge op de website re-b00tcmp.nl/ succesvol afronden, ontvangen een uitnodiging voor het re_B00TCMP op zaterdag 14 oktober in Amsterdam/

Naar Engels idee

Het doel van het re_B00TCMP is om IT-talenten van de toekomst te helpen hun vaardigheden verder te ontwikkelen én hun digitale veiligheidsbewustzijn te vergroten. Het idee is afkomstig uit Engeland en is een samenwerking tussen gemeenten, politie, scholen en IT-organisaties.

re_B00TCMP biedt jongeren enerzijds extra kansen op de IT-arbeidsmarkt doordat zij direct in contact komen met het werkveld. Anderzijds is er ruimte om jongeren bekend te maken met online grenzen en hen ervoor te behoeden de soms dunne grenzen te overschrijden.

Digitale vraagstukken

Jongeren krijgen de kans om hun technische vaardigheden te ontwikkelen en creatieve oplossingen te vinden voor complexe digitale vraagstukken. Op het evenement kunnen jongeren trainingen volgen over cybersecurity, ethisch hacken en de gaming industrie. Ook kunnen zij meedoen aan digitale challenges en een sessie ‘Gamen met de politie'.

Naast het talentprogramma voor de jongeren met bijzondere IT-skills is er een apart programma voor ouders/verzorgers en docenten. Want omgaan met talent vraagt ook van de omgeving een nieuwe set aan vaardigheden. Daarin wordt ondersteuning geboden.

Alle informatie is te vinden op https://re-b00tcmp.nl/


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen 19 apr. 2024 16:32

Boer Gerlach breekt alle records Cinema Amstelveen en komt zelf naar laatste cinema-vertoning

Amstelveen - De alom geprezen documentairefilm over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach heeft alle records van Cinema Amstelveen gebroken. Gerlach zal bij de laatste vertoning van zijn docu in Cinema Amstelveen (dinsdag 30 april om 13.45 uur) in stijl aanwezig zijn, om te praten over het tamelijk overwachte, maar meer dan verdiende succes.  

Algemeen 19 apr. 2024 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels 19 apr. 2024 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.