Pixabay.com

Uitnodiging voor jonge hack-talenten uit Amstelveen: re-B00TCMP Challenge

Amstelveen - Tijdens ‘cybersecurity-maand’ oktober wordt Amstelveens IT-talent tussen de 12 en 25 jaar uitgenodigd om op zaterdag 14 oktober mee te doen aan het eerste ‘re_B00TCMP’ in regio Amstelland. Om een uitnodiging voor dat re_B00TCMP te bemachtigen moeten zij eerst een online toelatingschallenge met goed gevolg afronden.

Jong IT-talent dat erin slaagt de challenge op de website re-b00tcmp.nl/ succesvol afronden, ontvangen een uitnodiging voor het re_B00TCMP op zaterdag 14 oktober in Amsterdam/

Naar Engels idee

Het doel van het re_B00TCMP is om IT-talenten van de toekomst te helpen hun vaardigheden verder te ontwikkelen én hun digitale veiligheidsbewustzijn te vergroten. Het idee is afkomstig uit Engeland en is een samenwerking tussen gemeenten, politie, scholen en IT-organisaties.

re_B00TCMP biedt jongeren enerzijds extra kansen op de IT-arbeidsmarkt doordat zij direct in contact komen met het werkveld. Anderzijds is er ruimte om jongeren bekend te maken met online grenzen en hen ervoor te behoeden de soms dunne grenzen te overschrijden.

Digitale vraagstukken

Jongeren krijgen de kans om hun technische vaardigheden te ontwikkelen en creatieve oplossingen te vinden voor complexe digitale vraagstukken. Op het evenement kunnen jongeren trainingen volgen over cybersecurity, ethisch hacken en de gaming industrie. Ook kunnen zij meedoen aan digitale challenges en een sessie ‘Gamen met de politie'.

Naast het talentprogramma voor de jongeren met bijzondere IT-skills is er een apart programma voor ouders/verzorgers en docenten. Want omgaan met talent vraagt ook van de omgeving een nieuwe set aan vaardigheden. Daarin wordt ondersteuning geboden.

Alle informatie is te vinden op https://re-b00tcmp.nl/


Meer nieuws