Visuele impressie van nieuwe studentenwoningen in Kronenburg [Beeld: Gemeente Amstelveen, aan deze impressie kunnen geen rechten worden ontleend]

Uitspraak rond bouw studentenwoningen Kronenburg Amstelveen opnieuw vertraagd: ‘complexe zaak’

Amstelveen – Er blijft voorlopig nog langer onduidelijkheid bestaan of gemeente Amstelveen onder meer 2500 studentenwoningen mag bouwen in de wijk Kronenburg: de Raad van State moet er een uitspraak over doen, maar heeft opnieuw aangekondigd meer tijd nodig te hebben om tot een beslissing te komen.

Tegen de bouw van studentenwoningen in Kronenburg werden beroepen aangetekend, nadat de gemeenteraad van Amstelveen een bestemmingsplan daartoe had vastgesteld.

Onder andere de Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT), dat toezicht houdt op de (externe) veiligheid van Schiphol en de naleving van milieunormen en -regels, maakte bezwaar tegen de bouwplannen omdat deze niet binnen de huidige regels omtrent het  Luchthaven Indeling Besluit Schiphol (LIB) zouden passen.

De zaak stond al op 15 februari dit jaar op de rol, waarna binnen zes weken een uitspraak had moeten volgen: maar de RVS kwam er niet op tijd uit en liet  weten dat de uitspraaktermijn met 6 weken werd verlengd. Maar ook binnen dat tijdsbestek blijkt de RvS er niet uit op tijd uit te komen door de complexiteit van de zaak, zo is medegedeeld aan de gemeente.

Volgens gemeente Amstelveen wordt uiterlijk in juni 2022 een uitspraak verwacht, zo meldt het College van B en W in een brief aan de gemeenteraad.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen vandaag 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.