Op de oversteek gebeurde een ernstig ongeval. [Archief: Davey Photography, Rob Franken]
112

Uitvoerig onderzoek naar ernstig ongeval Sportlaan

Amstelveen - Naar de toedracht van het ernstige ongeval op de Sportlaan vanmorgen wordt uitvoerig onderzoek gedaan.

Bij het ongeval waren een fietser en een motorscooter betrokken. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 09.20 uur pal voor het Amstelveen College, op de oversteekplaats in de schoolzone aldaar. Getuige de vele brokstukken moet de impact van de klap groot zijn geweest. 

De politie kon om half 12 nog geen aanvullende informatie verstrekken, omdat het onderzoek nog loopt. Het betreffende deel van de Sportlaan is volledig afgezet zodat de dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) onderzoek kan verrichten. Ook werd een aantal schermen neergezet tussen de weg en het Amstelveen College en er zijn veel politiemensen bij het onderzoek betrokken. Ook werd eenb politiehelikopter ingezet om foto's van bovenaf te maken.

Diverse leerlingen zouden getuigen zijn geweest van het ongeval. Bij de talloze brokstukken staan bordjes en ook een zwaar beschadigde fiets lag op het wegdek. Ook werd een reconstructie gemaakt van het moment van de impact. De fiets en scooter zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

KLIK HIER VOOR UPDATE: GETUIGEN GEZOCHT

Op een foto van een omstander is te zien dat de motorscooter na het ongeval op het naastgelegen fietspad lag. Ook een lijnbus stond lange tijd in de ongevalzone.

De politie meldde even na 13.00 uur via Twitter dat het onderzoek is afgerond.

Bovenste en middelste Foto: Davey Photography, Rob Franken. Onderste foto: A P


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.