Beeld: Rijkswaterstaat

Uniek kijkje achter de A9-schermen tijdens Dag van de Bouw

Amstelveen / Ouderkerk – Het is zaterdag 8 juni weer ‘Dag van de Bouw’. In Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel is van alles te beleven. A9-aannemer VeenIX, Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen organiseren tussen 12.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten voor jong en oud rond de A9. 

Bezoekerscentrum Amstelveen InZicht in Stadshart Amstelveen (boven de bibliotheek aan het Stadsplein) is 8 juni het epicentrum van de Dag van de Bouw. Vanaf hier kunnen geinteresseerden een bezoek brengen aan de bouwplaats van de verdiepte ligging (tot 16.00 uur) in Amstelveen, een fototentoonstelling bekijken met bouw- en luchtfoto’s of bijvoorbeeld een virtuele parachutesprong maken.

Voor kinderen is er ook van alles te beleven: zij kunnen uitgebreid spelen in een zandberg, meedoen aan een speurtocht en een eigen creatie bouwen met kilo’s aan Lego.

Ouderkerk

Op de bouwplaats van VeenIX op de hoek van de Polderweg en de Rondehoep Oost bij Ouderkerk, zijn verschillende activiteiten te beleven tussen 12.00 uur tot 16.00 uur. Daar kan men de uitbreiding van de brug over de Bullewijk bekijken, meerijden met een Buggytour over het bouwterrein, een grote kraan bewonderen en er zelf inzitten. ook zijn er diverse activiteiten voor kinderen zoals een speurtocht en een springkussen.

Op de bouwplaatsen in zowel Ouderkerk als Amstelveen (en bij InZicht) zijn medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer VeenIX aanwezig om informatie te geven over de werkzaamheden aan de A9BAHO.

Ontwikkelingen Stadshart Amstelveen

Bij bezoekerscentrum Amstelveen InZicht zijn ook medewerkers van de gemeente Amstelveen aanwezig om bezoekers meer te vertellen over de ontwikkelingen van het Stadshart. De komende jaren gaat het stadscentrum flink op de schop; denk onder andere aan de herinrichting van het Stadsplein, verplaatsing van de markt en de uitbreiding en verbouwing van diverse winkelpanden.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.