Beeld: Rijkswaterstaat

Uniek kijkje achter de A9-schermen tijdens Dag van de Bouw

Amstelveen / Ouderkerk – Het is zaterdag 8 juni weer ‘Dag van de Bouw’. In Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel is van alles te beleven. A9-aannemer VeenIX, Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen organiseren tussen 12.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten voor jong en oud rond de A9. 

Bezoekerscentrum Amstelveen InZicht in Stadshart Amstelveen (boven de bibliotheek aan het Stadsplein) is 8 juni het epicentrum van de Dag van de Bouw. Vanaf hier kunnen geinteresseerden een bezoek brengen aan de bouwplaats van de verdiepte ligging (tot 16.00 uur) in Amstelveen, een fototentoonstelling bekijken met bouw- en luchtfoto’s of bijvoorbeeld een virtuele parachutesprong maken.

Voor kinderen is er ook van alles te beleven: zij kunnen uitgebreid spelen in een zandberg, meedoen aan een speurtocht en een eigen creatie bouwen met kilo’s aan Lego.

Ouderkerk

Op de bouwplaats van VeenIX op de hoek van de Polderweg en de Rondehoep Oost bij Ouderkerk, zijn verschillende activiteiten te beleven tussen 12.00 uur tot 16.00 uur. Daar kan men de uitbreiding van de brug over de Bullewijk bekijken, meerijden met een Buggytour over het bouwterrein, een grote kraan bewonderen en er zelf inzitten. ook zijn er diverse activiteiten voor kinderen zoals een speurtocht en een springkussen.

Op de bouwplaatsen in zowel Ouderkerk als Amstelveen (en bij InZicht) zijn medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer VeenIX aanwezig om informatie te geven over de werkzaamheden aan de A9BAHO.

Ontwikkelingen Stadshart Amstelveen

Bij bezoekerscentrum Amstelveen InZicht zijn ook medewerkers van de gemeente Amstelveen aanwezig om bezoekers meer te vertellen over de ontwikkelingen van het Stadshart. De komende jaren gaat het stadscentrum flink op de schop; denk onder andere aan de herinrichting van het Stadsplein, verplaatsing van de markt en de uitbreiding en verbouwing van diverse winkelpanden.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:12

Burgerbelangen Amstelveen wil transparantie over parkeerbeleid; invoering betaald parkeren rammelt aan alle kanten

Amstelveen – De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil volledige transparantie over het parkeerbeleid,  na de mislukte invoering van betaald parkeren in vier gebieden in Amstelveen. De gemeente moest het genomen besluit tot invoering van betaald parkeren terugdraaien nadat bezwaarmakers met succes naar de bezwaarcommissie waren gestapt. De gemeente sprak tot verbazing van de bezwaarmakers van een procedurefout; in werkelijkheid rammelt het besluit aan alle kanten en heeft de bezwaarschriftencommissie op meerdere vlakken grote vraagtekens gezet bij de wijze waarop de gemeente tot het besluit is gekomen.

Winkels gisteren 14:05

Beautywinkel Skins naar Stadshart Amstelveen

Amstelveen - Stadshart Amstelveen meldt vandaag dat Skins zich in het winkelcentrum gaat vestigen. De komst van dit exclusieve beautymerk past perfect bij de toekomstvisie van Stadshart. In de nieuwe winkel zal een bijzonder concept worden geïntroduceerd. Daarnaast zal Nespresso hun winkel uitbreiden naar het nieuwste boutique concept, waar The Art of Coffee centraal staat.

Algemeen gisteren 11:29

De BoodschappenPlusBus maakt al bijna twintig jaar het verschil

Amstelveen - Vol enthousiasme brengen vrijwilligers Elly en Frans ouderen naar het winkelcentrum om boodschappen te doen. “We doen dit nu zo’n vijftien jaar met veel plezier”, zegt Elly. “Maar de boodschappenbus is er al sinds 2006.” Woensdag 17 juli werd het stel vergezeld door wethouder Marijn van Ballegooijen. “Als de tas te zwaar is helpen Elly en Frans een handje”, zegt Van Ballegooijen. “Zij houden een oogje in het zeil. Deze vrijwilligers maken echt het verschil voor veel ouderen in Amstelveen. Petje af.”

Algemeen gisteren 11:25

Goed voor Amstelveen: 'Te onduidelijk hoe we moeten handelen bij rampen'

Amstelveen - Goed voor Amstelveen vraagt om duidelijke informatie en instructies hoe men kan handelen wanneer zich een aanslag, aanval op infrastructuur zoals stroom, water en overstroming voordoet .'Het is belangrijk dat inwoners preventief geïnformeerd  worden wanneer er ooit iets zou gebeuren en men dan weet hoe te handelen.'

Algemeen gisteren 08:52

Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra: drie jaar subsidie

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen en heeft unaniem besloten het museum een jaarlijkse subsidie van 1.4 miljoen voor een periode van drie jaar te verstrekken. Hiermee is het museum gered en kan het zijn artistieke en educatieve ambities verder ontwikkelen en bouwen aan een duurzame toekomst.