Pixabay.com

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

In Aalsmeer, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel (Ouder-Amstel) werden er helemaal geen positieve testen, ziekenhuisopnames of overlijdensgevallen onder inwoners gemeld.

Amsterdam

In Amsterdam werden 76 positieve testen geregistreerd (per 100.000 inwoners is dat gemiddeld 8,7 personen - in Amstelveen gaat het omgerekend per 100.000 inwoners gemiddeld om 4,4 personen). In Amsterdam bleek sprake van 1 ziekenhuisopname, maar werden geen overlijdensgevallen geregistreerd. Een en ander blijkt uit een interactieve kaart op de website van het RIVM, die de situatie over de afgelopen twee weken weergeeft. 

Nederland

In heel Nederland werden 534 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 16 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest)., 8 personen werden als overleden gemeld.

Het RIVM meldt dat deze patiënten niet allemaal in de afgelopen week positief zijn getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. 'Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld'.

Stijging

De afgelopen week is het aantal meldingen van COVID-19 besmettingen gestegen met 102 ten opzichte van de week ervoor. Toen werden er 432 nieuwe COVID-19 besmettingen gemeld.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zichzelf aanmelden voor een test in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  teststraten. Inwoners van Amstelveen kunnen terecht bij de RAI in Amsterdam.

Ook worden mensen  getest vanwege bron- en contactonderzoek. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die het RIVM tot de beschikking heeft.

Kleine lokale uitbraken

Verspreid door het land zijn volgens het RIVM een aantal kleine lokale uitbraken  (clusters) met besmettingen zichtbaar. 'Deze kleine clusters van drie of meer besmettingen zijn nu beter zichtbaar doordat het aantal besmettingen aanmerkelijk minder is dan in de maanden maart tot en met mei. Meestal vinden we deze clusters in de huishoud- en familiesetting. Daarnaast zijn ook lokale uitbraken zichtbaar in bijvoorbeeld bedrijven, verpleeghuizen, in een studentenhuis of bij een sportclub'.

Bron: RIVM Actueel


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.