Pixabay.com

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

In Aalsmeer, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel (Ouder-Amstel) werden er helemaal geen positieve testen, ziekenhuisopnames of overlijdensgevallen onder inwoners gemeld.

Amsterdam

In Amsterdam werden 76 positieve testen geregistreerd (per 100.000 inwoners is dat gemiddeld 8,7 personen - in Amstelveen gaat het omgerekend per 100.000 inwoners gemiddeld om 4,4 personen). In Amsterdam bleek sprake van 1 ziekenhuisopname, maar werden geen overlijdensgevallen geregistreerd. Een en ander blijkt uit een interactieve kaart op de website van het RIVM, die de situatie over de afgelopen twee weken weergeeft. 

Nederland

In heel Nederland werden 534 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 16 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest)., 8 personen werden als overleden gemeld.

Het RIVM meldt dat deze patiënten niet allemaal in de afgelopen week positief zijn getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. 'Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld'.

Stijging

De afgelopen week is het aantal meldingen van COVID-19 besmettingen gestegen met 102 ten opzichte van de week ervoor. Toen werden er 432 nieuwe COVID-19 besmettingen gemeld.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zichzelf aanmelden voor een test in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  teststraten. Inwoners van Amstelveen kunnen terecht bij de RAI in Amsterdam.

Ook worden mensen  getest vanwege bron- en contactonderzoek. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die het RIVM tot de beschikking heeft.

Kleine lokale uitbraken

Verspreid door het land zijn volgens het RIVM een aantal kleine lokale uitbraken  (clusters) met besmettingen zichtbaar. 'Deze kleine clusters van drie of meer besmettingen zijn nu beter zichtbaar doordat het aantal besmettingen aanmerkelijk minder is dan in de maanden maart tot en met mei. Meestal vinden we deze clusters in de huishoud- en familiesetting. Daarnaast zijn ook lokale uitbraken zichtbaar in bijvoorbeeld bedrijven, verpleeghuizen, in een studentenhuis of bij een sportclub'.

Bron: RIVM Actueel


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.