Saro van Uplift Sports

Uplift starts with you

Amstelveen / Aalsmeer - Verborgen in de studio’s van Aalsmeer vind je Uplift Sports. Saro (33) staat daar klaar om het beste uit jezelf te halen. ‘Mijn inspiratie zijn de ups en downs in het leven én het vinden van balans in jezelf.’ Door middel van personal training en groepslessen helpt ze met jouw persoonlijke groei en algehele fitheid.

Omscholing

‘Jarenlang heb ik bij de bank gewerkt, maar aan het eind raakte ik in een burn-out’, vertelt Saro. ‘Al drie jaar beoefen ik Brazilian jiu-jitsu en in deze periode was ik wel altijd aan het trainen, omdat ik merkte dat ik daar energie van kreeg. Dat contrast was groot, maar het deed me ook inzien dat ik het roer om moest gooien. De burn-out was niet mijn realiteit; ik moest op zoek naar iets dat me energie zou geven.’ Dat werd Uplift Sports. Na een omscholing tot fitness en yoga instructrice runt ze nu haar eigen trainingsstudio.

Reflecteren

Bij Uplift Sports verwerkt ze haar passie jiu-jitsu in de trainingen. Saro legt uit: ‘Deze vorm van sport heeft me zoveel geleerd. Je wordt elke keer gedwongen om weer na het vallen op te staan. Je moet je grenzen leren kennen, je ego laten varen, jezelf overeind houden en reflecteren. Dit gaat gepaard met persoonlijke groei, want je bent vooral met jezelf in competitie in plaats van met elkaar. Deze combinatie wil ik graag meenemen in fitness en dit zie je dan ook ontstaan tijdens mijn sportlessen.

Gedrag

Gedragsdoelen zijn voor Saro de hoofdfocus, om zo voor een duurzaam en gezonde levensstijl te gaan. ‘Natuurlijk hou ik de voortgang bij om te zien wat jouw lichaam doet en als jouw doel afvallen is, dan gaan we ervoor. Maar er is zoveel meer dan gewicht. Gedrag en persoonlijke groei is ook belangrijk’, vertelt ze. ‘Sporten vanuit zelfliefde is de juiste basis. Dat betekent niet alleen maar trainen om het uiterlijk aan te pakken, maar vooral ook om je goed te voelen en jezelf te blijven ontwikkelen.'

Balans

Tijdens haar lessen combineert Saro krachttraining met mat- en grondoefeningen. ‘Je kan met je lichaam zoveel meer dan je denkt. Hoe tof is het om tijdens trainingen te ontdekken waartoe je allemaal in staat bent? Dat betekent zeker niet dat je altijd maar tot het uiterste moet gaan. Ik vind het ook heel belangrijk datje je lichaam goed aanvoelt en dat je het aangeeft als je slechter hebt geslapen of gestrest bent, in plaats van presteren en alles geven tot je op bent. Ik hoop daarin ook een accountability-coach te kunnen zijn. Het is niet alleen afbeulen en weer naar huis. De ene keer wil je een goede krachttraining, terwijl je op een ander moment zo gestrest bent dat je meer baat hebt bij een ontspanningsoefening of veel meer stretchen. Fitness is niet alleen maar je lichamelijke gezondheid, maar ook je hele levensstijl.'

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht staat bij Uplift Sports hoog in het vaandel. ‘Ik vind het leuk en belangrijk om iemand te leren kennen. Wat zijn je doelstellingen? Maar ook: wat wil je uit het leven halen en waar haal jij plezier uit? Het fundament hiervoor is jouw gezondheid. Ik hoop dan ook met mijn trainingen en energie een deel bij te kunnen dragen aan dit levensgeluk. Oh, en heb je geen oppas? Geen probleem. Neem je kind gerust mee. Wees welkom voor een gratis proefles!’

Uplift Sports
Weteringstraat 52 (artiesteningang Studio’s Aalsmeer)
1431 BL Aalsmeer
0616115454
www.uplift-sports.nl 

Dit artikel verscheen eerder in de juli/augustus editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 80.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'

Sport gisteren 18:09

De Meerkamp kan buiten-wedstrijdbad eindelijk openstellen

Amstelveen - Het buitenwedstrijd van zwembad De Meerkamp gaat aanstaande donderdag 30 mei weer open. Vanaf 07.00 uur is men weer welkom voor banenzwemmen, nadat een hoge grondwaterstand een eerdere opening versperde.

Politiek gisteren 15:19

GLPvdA en VVD kruisen de degens in Europa Debat in P60 Amstelveen

Amstelveen - In het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni vindt er op zaterdag 1 juni 2024 een Europa Debat plaats in het Amstelveense poppodium P60 aan het Stadsplein: GL/PvdA en VVD kruisen de degens onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan. 

Amstelveen van voorheen 26 mei 2024 20:14

Amstelveen van voorheen (404)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 404 een oude foto uit 1977 van het begin van de aanleg van het Amstelveense raadhuis aan de Poel.