Van afgewaaide takken tot omgeslagen boot

Van afgewaaide takken tot omgeslagen boot Foto: VTF, Laurens Niezen

Amstelveen - De gisteravond voorspelde rukwinden hebben voor enige incidenten gezorgd in Amstelveen, maar echt noodweer bleef uit.

Gewaarschuwd door het KNMI (code oranje), stond de Amstelveense brandweer gisterenavond de hele avond en nacht paraat. Maar van echt noodweer bleek uitendelijk geen sprake: wel waaide her en der (grote) takken van bomen en viel een aantal verzwakte bomen om.

De brandweer moest op diverse plekken ingrijpen. Aan Laan Walcheren versperde een grote tak de weg (foto onder) en ook aan Galerij zorgde een grote tak voor een gevaarlijke situatie, maar het aantal meldingen bleef beperkt.

Zeilboot in problemen

Op de Westeinderplassen in Aalsmeer kwam wel een zeilboot serieus in de problemen. De brandweerboot van Aalsmeer moest rond half negen worden ingezet omdat de boot was omgeslagen. Op de zeilboot waren drie personen aan boord. Bij aankomst van de brandweer waren alle personen al weer op het droge. De brandweer heeft de boot terug naar de haven gesleept.

 

Foto's: VTF, Laurens Niezen

    


Reacties

Welkom op Amstelveenz.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren. Door gebruik te blijven maken van deze site en/of deze melding te accepteren stem je hiermee in.