Van Handwegkerk tot ‘Monaco aan de Poel’

Van Handwegkerk tot ‘Monaco aan de Poel’ Foto: De gevel van de Handwegkerk, gezien vanaf het Kazernepad [Beeld: RvH]

Amstelveen – Alles wat er nog van de Handwegkerk aan de Handweg over is, is de monumentale voorgevel. Voor Amstelveners die zich afvragen wat er staat te gebeuren:


- Lees verder onder deze advertentie -

De Handwegkerk is op de gevel na gesloopt voor de komst van een luxe appartementencomplex, dat de naam ‘Poelstede’ gaat dragen. Het appartementencomplex gaat onderdeel uitmaken  van het nieuwbouwproject Wonen aan De Poel, waartoe ook diverse herenhuizen en poelvilla’s behoren.

Monaco

De appartementen binnen Poelstede krijgen opmerkelijke namen, van steden en plekken die volgens de ontwikkelaar ‘qua wonen behoren tot de mooiste en meest geliefde ter wereld’. Zo zullen de nieuwe bewoners straks wonen in onder andere 'Monaco', ‘Manhattan’, ‘Montmartre’, ‘Monteverde’ en ‘Cannes’ aan de Poel. [Tekst gaat verder onder foto]

Artistieke impressie van Poelstede [Beeld: Voorma-Millenaar/Brockhoff Makelaars]

Grote belangstelling

Het project was ondanks de forse prijzen (het goedkoopste appartement stond op de prijslijst voor 565.000 euro) in no-time voor honderd procent uitverkocht en de belangstelling was enorm. Het gebouw Poelstede krijgt veertien ‘ultra comfortabele’ appartementen met een gebruiksoppervlakte tussen de 133m² en 260m².

1899

De Handwegkerk dateert uit 1899. De voorgevel en toren van de kerk moesten behouden moeten blijven omdat het een gemeentelijk monument betreft: om te voorkomen dat de voorgevel tijdens de werkzaamheden instort is de complete gevel versterkt met een stalen constructie.


Reacties