Van kangoeroewoningen tot meergeneratiehofjes: GroenLinks wil gesprek aan over betaalbaar wonen voor ouderen

Amstelveen – GroenLinks Amstelveen houdt zaterdag 23 oktober een bijeenkomst over betaalbare en zelfstandige woonvormen voor ouderen in Amstelveen. De partij bemerkt dat veel ouderen geen kant op kunnen op woongebied en wil daarover in gesprek met inwoners en oplossingen aandragen.

GroenLinks vraagt al jaren aandacht voor dit onderwerp in de gemeenteraad. De partij ontvangt veel klachten van Amstelveners over de kansen die ouderen hebben op de woningmarkt.

Geen kans

GL-raadsleden Stieneke Kruijer en Cheimaa Aouni: ' Wij ontvangen regelmatig berichten van ouderen die geen kant op kunnen. De mensen staan vaak al jaren ingeschreven en willen het liefst zo snel mogelijk een betaalbare woning, die geschikt is voor zelfstandig wonende ouderen. In Amstelveen hebben deze ouderen, die hier vaak al hun hele leven wonen, geen kans.' 

Kangoeroewoningen

Naast het gesprek dat GroenLinks met Amstelveners wil voeren zijn er ook sprekers aanwezig, die meer informatie geven over de mogelijke oplossingen.  Chrétien Mommers, eigenaar van Moad, zal een presentatie geven over de verschillende woonvormen die voor ouderen bestaan. Hierbij kan gedacht worden aan kangoeroewoningen, mantelzorgwoningen of bijvoorbeeld levensloop bestendige woningen.

Een kangoeroewoning (ook wel buidelwoning) is een ‘dubbele’ woning onder 1 dak, waarbij ouderen de benedenverdieping of een gelijkvloers deel van een woning betrekken en een jong gezin de bovenste/andere ruimtes van de woning. De kangoeroewoningen staan met elkaar in verbinding, maar hebben wel een eigen entree.

Meergeneratiehofjes

GroenLinks heeft ook een bestuurslid van de stichting Knarrenhof uitgenodigd om een toelichting te geven op de Meergeneratiehofjes die de stichting in het land op verschillende locaties ontwikkeld. Dit is een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis/kunde en gezelschap profiteert. Dit is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen.

De bijeenkomst wordt op zaterdag 23 oktober 2021 gehouden in de buurtkamer van het Keizer Karelpark aan de Lindenlaan 75 en start om 13.00 uur. Meer informatie zie de website van GroenLinks Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen 1 mrt. 2024 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.