Van kangoeroewoningen tot meergeneratiehofjes: GroenLinks wil gesprek aan over betaalbaar wonen voor ouderen

Amstelveen – GroenLinks Amstelveen houdt zaterdag 23 oktober een bijeenkomst over betaalbare en zelfstandige woonvormen voor ouderen in Amstelveen. De partij bemerkt dat veel ouderen geen kant op kunnen op woongebied en wil daarover in gesprek met inwoners en oplossingen aandragen.

GroenLinks vraagt al jaren aandacht voor dit onderwerp in de gemeenteraad. De partij ontvangt veel klachten van Amstelveners over de kansen die ouderen hebben op de woningmarkt.

Geen kans

GL-raadsleden Stieneke Kruijer en Cheimaa Aouni: ' Wij ontvangen regelmatig berichten van ouderen die geen kant op kunnen. De mensen staan vaak al jaren ingeschreven en willen het liefst zo snel mogelijk een betaalbare woning, die geschikt is voor zelfstandig wonende ouderen. In Amstelveen hebben deze ouderen, die hier vaak al hun hele leven wonen, geen kans.' 

Kangoeroewoningen

Naast het gesprek dat GroenLinks met Amstelveners wil voeren zijn er ook sprekers aanwezig, die meer informatie geven over de mogelijke oplossingen.  Chrétien Mommers, eigenaar van Moad, zal een presentatie geven over de verschillende woonvormen die voor ouderen bestaan. Hierbij kan gedacht worden aan kangoeroewoningen, mantelzorgwoningen of bijvoorbeeld levensloop bestendige woningen.

Een kangoeroewoning (ook wel buidelwoning) is een ‘dubbele’ woning onder 1 dak, waarbij ouderen de benedenverdieping of een gelijkvloers deel van een woning betrekken en een jong gezin de bovenste/andere ruimtes van de woning. De kangoeroewoningen staan met elkaar in verbinding, maar hebben wel een eigen entree.

Meergeneratiehofjes

GroenLinks heeft ook een bestuurslid van de stichting Knarrenhof uitgenodigd om een toelichting te geven op de Meergeneratiehofjes die de stichting in het land op verschillende locaties ontwikkeld. Dit is een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis/kunde en gezelschap profiteert. Dit is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen.

De bijeenkomst wordt op zaterdag 23 oktober 2021 gehouden in de buurtkamer van het Keizer Karelpark aan de Lindenlaan 75 en start om 13.00 uur. Meer informatie zie de website van GroenLinks Amstelveen.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.