Frank en Karin van Kerkwijk

Van Kerkwijk Piano's 75 jaar

Amstelveen - Frank van Kerkwijk begon als vijftienjarige jongen bij zijn vader in de winkel en nu, na 60 jaar, heeft hij het stokje overgedragen aan zijn dochter Karin. Dat maakt Van Kerkwijk Piano’s een echte familiezaak. Dit jaar bestaan zij 75 jaar. ‘We komen veel piano’s tegen die mijn opa verkocht heeft en die nog steeds bij ons in onderhoud zijn’, vertelt Karin trots.

Amsterdamseweg

‘Op 1 januari 1948 is mijn vader Van Kerkwijk Piano’s begonnen. Hij werkte bij een pianowinkel in Amsterdam, waar hij pianostemmer was. Na de oorlog begon hij voor zichzelf; hij had één piano en 1000 gulden gespaard. In 1956 kwam dit pand aan de Amsterdamseweg vrij. Het is het pand waar we nu nog steeds zitten’, vertelt Frank. In alle jaren daarna vonden er acht verbouwingen plaats en dat resulteerde in de ruimte die er nu is. Twee verdiepingen vol met piano’s en vleugels, met in de souterrain de werkplaats.

Generatie op generatie

‘We zijn ontzettend dankbaar dat Karin met veel enthousiasme dit stokje weer van mij overneemt. Ook mijn vrouw is na jaren nog steeds actief in de zaak’, vertelt Frank. Naast de familie van Kerkwijk zijn ook de werknemers trouw aan het bedrijf. ‘Alle werknemers zijn in vaste dienst en werken hier lang. Zo is iemand hier al 35 werkzaam en is vorig jaar iemand met pensioen gegaan die hier 45 jaar werkte. Dat vind ik heel bijzonder’, vertelt Karin.

‘Een piano is een instrument dat soms honderdvijftig jaar meegaat. Het is een mooie afspiegeling van wat er gebeurt in een gezin. Omdat het van generatie op generatie gaat, zorgt het voor verbinding. Een piano is zoveel meer dan een instrument. Het is mooi dat wij dat als familiebedrijf ook zo uitstralen’, aldus Frank.

Foto oud van Kerkwijk.jpg

Jan en Gesina van Kerkwijk

Service

‘Het is belangrijk dat mensen voor hun instrumenten in een winkel komen’, vervolgt Karin. ‘Ze denken te weten wat ze willen, maar 95 procent van de mensen gaat met een totaal ander model de deur uit. We denken mee over welk instrument bij de wensen van de koper past.’

Van Kerkwijk biedt tevens de mogelijkheid om een piano te huren voordat er tot koop wordt overgegaan. Door deze service, het meedenken en de adviserende rol over een koop of reparatie wordt Van Kerkwijk Piano’s gewaardeerd om wie ze zijn. Karin sluit af: ‘Mensen denken dat ze kapitalen kwijt zijn als ze piano willen spelen. Maar in élke prijsklasse kan men piano spelen. En wij zijn er om je dat te laten zien en je daarin goed voor te lichten.’

Concerten

Vanwege het 75-jarig bestaan organiseert Van Kerkwijk concerten:

9 juni: Studenten Evelina Vorontsova Utrechts Conservatorium
Aanvang: 19.30 uur

Koffieconcerten om 11.00 uur:
1 juli: Tadeu Duarte
8 juli: Evelina Vorontsova
15 Juli: Trio de Bie

Kaarten zijn (gratis!) te reserveren via info@vankerkwijk.nl.

Let op: beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Van Kerkwijk Piano’s
Amsterdamseweg 202
1182 HL Amstelveen
020-6413187
www.vankerkwijkpianos.nl

Dit artikel verscheen eerder in AmstelveenZ Magazine mei 2023, nummer 78.


Meer nieuws

112 gisteren 18:26

Bestuurder bestelbus in aanrijding met jongetje op fiets

Amstelveen - In Westwijk is dinsdagavond een bestuurder van een bestelbus (pakketdienst) in aanrijding gekomen met een jongetje op een fiets. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Guldenroedelaan en de Burgemeester Wiegelweg.

Algemeen gisteren 11:18

Amstelveen tussen grootste stijgers toeristenbelasting: bijna 50%+

Amstelveen - Toeristen die overnachten in een hotel, betalen dit jaar in Amstelveen € 4,45 toeristenbelasting per nacht. Amstelveen verhoogde deze vorm van belasting met bijna 50 procent en behoort daarmee tot de grootste stijgers van de provincie en het land.

112 gisteren 09:02

Chaos rond rotonde Sportlaan-Beneluxbaan na ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Een flinke chaos rond de rotonde van de Beneluxbaan/Sportlaan vanmorgen. Een automobilist kwam op de rotonde in aanrijding met de bestuurder van een fatbike, waarna diverse automobilisten die plaats poogden te maken voor de ambulance zich vastreden in de zachte berm.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:48

196 hardrijders op de bon aan Sportlaan in Amstelveen

Amstelveen - Aan de Sportlaan in Amstelveen zijn gisteren (maandag 26 februari 2024) 196 weggebruikers betrapt op te hard rijden. Op de Sportlaan, waar veel scholen liggen en het vaak druk is, is 50 kilometer per uur toegestaan,