Van Raay moet Cobra Museum nieuw leven inblazen

AMSTELVEEN – Het Cobra Museum neemt afscheid van artistiek directeur Xander Karskens. Hij zal ad interim worden vervangen door kunsthistoricus en internationaal museumprofessional Stefan van Raay.

Zoals bekend zijn het zware tijden voor het Coba Museum. Het museum geeft meer uit dan er binnen komt en kampt met financiële problemen. Eerder zette wethouder Herbert Raat zijn vraagtekens bij het beleid van het Cobra Museum.

Maatregelen

Het museum lijkt maatregelen genomen te hebben om hier wat aan te gaan doen. Het ziet er naar uit dat Karskens daar het slachtoffer van geworden is. De artistiek directeur, die begin 2017 aan de slag was gegaan bij het Cobra Museum, houdt het voor gezien.

‘Het bestuur van het Cobra Museum heeft waardering voor de inzet van Xander Karskens om met een andere artistieke visie het museum een nieuw profiel te geven’, schrijft het museum in een persbericht. ‘Beide delen de liefde voor het Cobra Museum, maar hebben moeten vaststellen dat deze artistieke visie niet uitgevoerd kan worden binnen de financiële kaders van het museum. Om die reden hebben het bestuur en Xander Karskens in goed overleg besloten om de samenwerking met ingang van 1 augustus a.s. te beëindigen.’

Bezoekers

De nieuwe directeur Van Raay moet het museum nieuw leven inblazen. De kunsthistoricus gaat op 1 juli 2018 beginnen aan zijn taak. Van Raay moet er onder meer voor gaan zorgen dat de toekomstige tentoonstellingen in het Cobra Museum geschikt zijn voor een breed publiek. Het museum hoopt dankzij meer bezoekers wat te kunnen doen aan de financiële problemen.


Meer nieuws

112 vandaag 09:43

Ongeval op DDI-kruispunt Keizer Karelweg

Amstelveen - Op het DDI-kruispunt aan de Keizer Karelweg (ter hoogte van Rijksweg A9) in Amstelveen heeft zondagochtend een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. 

Advertorial Winkels 3 feb. 2023 07:00

De stijlmeesters op missie

Aalsmeer - Al ruim zes jaar heeft Aalsmeer een herenmodezaak die zich, samen met klanten, leveranciers en partners, wil inzetten voor een stijlvollere wereld. De bekende stijlmeesters van Gentlemen’s Place, Peter Willemse en Christiaan Sijnen, werken al ruim een jaar met een nieuw winkelconcept.

Politiek 2 feb. 2023 13:08

Opinie: 'Voor Amstelveense kinderen moet altijd plaats zijn op een Amstelveense (VO-)school'

Amstelveen - De VVD vindt dat er voor Amstelveense leerlingen die naar een Amstelveense school voor Voortgezet Onderwijs willen, geen wachtlijst mag zijn om toegelaten te worden. De partij vindt dat er voor kinderen die in Amstelveen wonen, altijd plaats moet zijn op een (VO-)school in Amstelveen, zo schrijft raadslid Elisa de Marco in een opiniestuk.

Wonen 2 feb. 2023 11:21

Onterecht geen woning voor zorgpersoneel en onderwijzers in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft vorig jaar een fout gemaakt bij de Voorrangsregeling Beroepsgroepen. De bedoeling was dat zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs voorrang zouden krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Dit is niet gebeurd.