Van Raay moet Cobra Museum nieuw leven inblazen

AMSTELVEEN – Het Cobra Museum neemt afscheid van artistiek directeur Xander Karskens. Hij zal ad interim worden vervangen door kunsthistoricus en internationaal museumprofessional Stefan van Raay.

Zoals bekend zijn het zware tijden voor het Coba Museum. Het museum geeft meer uit dan er binnen komt en kampt met financiële problemen. Eerder zette wethouder Herbert Raat zijn vraagtekens bij het beleid van het Cobra Museum.

Maatregelen

Het museum lijkt maatregelen genomen te hebben om hier wat aan te gaan doen. Het ziet er naar uit dat Karskens daar het slachtoffer van geworden is. De artistiek directeur, die begin 2017 aan de slag was gegaan bij het Cobra Museum, houdt het voor gezien.

‘Het bestuur van het Cobra Museum heeft waardering voor de inzet van Xander Karskens om met een andere artistieke visie het museum een nieuw profiel te geven’, schrijft het museum in een persbericht. ‘Beide delen de liefde voor het Cobra Museum, maar hebben moeten vaststellen dat deze artistieke visie niet uitgevoerd kan worden binnen de financiële kaders van het museum. Om die reden hebben het bestuur en Xander Karskens in goed overleg besloten om de samenwerking met ingang van 1 augustus a.s. te beëindigen.’

Bezoekers

De nieuwe directeur Van Raay moet het museum nieuw leven inblazen. De kunsthistoricus gaat op 1 juli 2018 beginnen aan zijn taak. Van Raay moet er onder meer voor gaan zorgen dat de toekomstige tentoonstellingen in het Cobra Museum geschikt zijn voor een breed publiek. Het museum hoopt dankzij meer bezoekers wat te kunnen doen aan de financiële problemen.


Meer nieuws

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.