Van Raay moet Cobra Museum nieuw leven inblazen

Van Raay moet Cobra Museum nieuw leven inblazen

AMSTELVEEN – Het Cobra Museum neemt afscheid van artistiek directeur Xander Karskens. Hij zal ad interim worden vervangen door kunsthistoricus en internationaal museumprofessional Stefan van Raay.


- Lees verder onder deze advertentie -

Zoals bekend zijn het zware tijden voor het Coba Museum. Het museum geeft meer uit dan er binnen komt en kampt met financiële problemen. Eerder zette wethouder Herbert Raat zijn vraagtekens bij het beleid van het Cobra Museum.

Maatregelen

Het museum lijkt maatregelen genomen te hebben om hier wat aan te gaan doen. Het ziet er naar uit dat Karskens daar het slachtoffer van geworden is. De artistiek directeur, die begin 2017 aan de slag was gegaan bij het Cobra Museum, houdt het voor gezien.

‘Het bestuur van het Cobra Museum heeft waardering voor de inzet van Xander Karskens om met een andere artistieke visie het museum een nieuw profiel te geven’, schrijft het museum in een persbericht. ‘Beide delen de liefde voor het Cobra Museum, maar hebben moeten vaststellen dat deze artistieke visie niet uitgevoerd kan worden binnen de financiële kaders van het museum. Om die reden hebben het bestuur en Xander Karskens in goed overleg besloten om de samenwerking met ingang van 1 augustus a.s. te beëindigen.’

Bezoekers

De nieuwe directeur Van Raay moet het museum nieuw leven inblazen. De kunsthistoricus gaat op 1 juli 2018 beginnen aan zijn taak. Van Raay moet er onder meer voor gaan zorgen dat de toekomstige tentoonstellingen in het Cobra Museum geschikt zijn voor een breed publiek. Het museum hoopt dankzij meer bezoekers wat te kunnen doen aan de financiële problemen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties