Gonnie van Rietschoten (l) overhandigde de brillen aan het ziekenhuis

Van Rietschoten doneert 250 veiligheidsbrillen aan Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen - De Amstelveense fietsenwinkel Van Rietschoten Tweewielers heeft gisterenmiddag 250 veiligheidsbrillen geschonken aan Ziekenhuis Amstelland.

Eigenaar Gonnie van Rietschoten vertelt dat de brillen nog in opslag lagen; de fietsenwinkel is namelijk vuurwerkverkooppunt. De vuurwerkbranche had vuurwerkverkooppunten opgeroepen brillen die over waren te doneren.

De familie Van Rietschoten besloot de eigen voorraad brillen direct te doneren, omdat het ziekenhuis ze goed kan gebruiken. 'Zo helpen wel elkaar in deze moelijke tijden', zegt ze. Het ziekenhuis heeft de brillen dankbaar in ontvangst genomen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (41)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 41e dag dat de avondklok geldt, een foto uit de wijk Kronenburg.

Wonen gisteren 15:38

Woningweigeraars maken geen kans meer op woning via speciale regeling voor 28-34-jarigen

Amstelveen - Amstelveen gaat net als in 2019 en 2020 ook dit jaar, buiten WoningNet om, twintig  woningen van Eigen Haard beschikbaar stellen aan Amstelveense woningzoekenden in de leeftijd tussen 28 en 34 jaar via een speciale maatwerkregeling. Er blijken de afgelopen twee jaar diverse woningzoekers te zijn geweest die een via de regeling aangeboden woning weigerden.