Van Rietschoten geeft les in veilig omgaan met vuurwerk

Van Rietschoten geeft les in veilig omgaan met vuurwerk

Amstelveen – Vuurwerkspecialist Van Rietschoten Tweewielers heeft basisschoolleerlingen van Florencius les gegeven over het veilig omgaan met vuurwerk.

Van Rietschoten benaderde alle Amstelveense basisscholen voor de veiligheidslessen en de particuliere basisschool Florencius zag er het nut van in. Zodoende kwamen leerlingen van groep 7 en 8 op bezoek bij de vuurwerkspecialist om te leren hoe ze veilig om moeten gaan met vuurwerk.

Tijdens de les kregen de enthousiaste leerlingen ook meer te weten over de geschiedenis van vuurwerk. De kinderen kregen tevens een rondleiding in de speciale vuurwerkbunkers van Van Rietschoten, zodat ze zelf konden zien hoe streng de regels omtrent vuurwerk zijn.

Na afloop kregen alle kinderen een tasje mee met daarin een vuurwerkbril, een aansteeklont en meer informatie. Eigenaresse Gonnie van Rietschoten sprak van een geslaagde les en wil van de veiligheidslessen een traditie maken. ‘De leerlingen hebben het als leuk en nuttig ervaren. We hopen dat in de toekomst meer basisscholen de lessen gaan volgen.’

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties