Advertorial Algemeen

Van Rietschoten geeft les in veilig omgaan met vuurwerk

Amstelveen – Vuurwerkspecialist Van Rietschoten Tweewielers heeft basisschoolleerlingen van Florencius les gegeven over het veilig omgaan met vuurwerk.

Van Rietschoten benaderde alle Amstelveense basisscholen voor de veiligheidslessen en de particuliere basisschool Florencius zag er het nut van in. Zodoende kwamen leerlingen van groep 7 en 8 op bezoek bij de vuurwerkspecialist om te leren hoe ze veilig om moeten gaan met vuurwerk.

Tijdens de les kregen de enthousiaste leerlingen ook meer te weten over de geschiedenis van vuurwerk. De kinderen kregen tevens een rondleiding in de speciale vuurwerkbunkers van Van Rietschoten, zodat ze zelf konden zien hoe streng de regels omtrent vuurwerk zijn.

Na afloop kregen alle kinderen een tasje mee met daarin een vuurwerkbril, een aansteeklont en meer informatie. Eigenaresse Gonnie van Rietschoten sprak van een geslaagde les en wil van de veiligheidslessen een traditie maken. ‘De leerlingen hebben het als leuk en nuttig ervaren. We hopen dat in de toekomst meer basisscholen de lessen gaan volgen.’


Meer nieuws

Algemeen gisteren 08:00

Hoe gaat het met Rens en Rachel van Hilst op Camping44? (Wij Emigreren, SBS6)

Amstelveen - AmstelveenZ verhaalde begin dit jaar over de avonturen van Rens & Rachel van Hilst, die eind 2018 Amstelveen vaarwel zwaaiden om een volledig nieuw leven op te bouwen en een boerencamping (Camping44) te beginnen in het Italiaanse Loro Piceno. Hoe gaat het nu met het gezin, dat in 2019 te zien was in de eerste aflevering van Wij Emigreren bij SBS6?

Corona Amstelveen 7 aug. 2020 17:54

Positief getest op COVID-19? Zelf je netwerk inlichten

Amstelveen – De GGD in regio Amsterdam, waar Amstelveen onder valt, gaat niet langer alle contacten van met COVID-19 besmette personen nabellen. Positief geteste Amstelveners moeten voorlopig zelf hun contacten gaan waarschuwen.

Algemeen 7 aug. 2020 11:51

AH-inzamelingsactie 'jackpot' voor Voedselbank Amstelveen

Amstelveen - De recente inzamelingactie voor de Voedselbank Amstelveen bij zeven Amstelveense Albert Heijn-filialen, is een groot succes geworden: de actie leverde liefst 240 grote dozen vol houdbare producten op.