Van Rietschoten Tweewielers

Van Rietschoten verblijdt verzorgingshuizen met speciale fietsen

AMSTELVEEN - Van Rietschoten Tweewielers heeft twee gloednieuwe fietsen afgeleverd bij Huis Aan de Poel en Nieuw Vredeveld. Met deze tweewielers kunnen inwoners van de zorginstellingen meegenomen worden op een fietstocht in de frisse lucht.

De fietsen werden door zorgorganisatie Brentano voor een speciale prijs ingekocht bij de fietsenspecialist, die de aflevering voor hun rekening namen en zich in de toekomst zullen ontfermen over het onderhoud van de voertuigen.

Rolstoeltransportfiets
Bij Huis aan de Poel werd de Velo Plus rolstoeltransportfiets afgeleverd. Op deze fiets blijven mensen in hun eigen rolstoel zitten en kunnen zo onbezorgd genieten van een fietstocht. De rolstoel kan zonder tillen en al te veel krachtinspanning op het plateau van de fiets worden gereden. Dankzij een elektrische motor en een comfortabele trapondersteuning, valt het fietsen ook niet te zwaar. Met behulp van fixeerhaken wordt de rolstoel vastgezet en de passagier krijgt ook een gordel, voor extra veiligheid.

Duofiets
De leiding van Nieuw Vredeveld is nu de trotste eigenaar van de Duofiets Fun2Go. Op deze tandem met drie wielen zitten de twee fietsers naast elkaar in plaats van achter elkaar. Zo kan er onderweg gezellig gekletst worden. De zittingen zijn draaibaar, zodat het opstappen helemaal eenvoudig wordt.

Trots en blij
"Wij, als Van Rietschoten Tweewielers, zijn trots en blij dat wij een steentje konden bijdragen aan een beetje meer vrijheid voor de bewoners van de twee huizen. Zo kunnen ze toch nog genieten van de natuur en frisse lucht!", aldus de eigenaren.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten vandaag 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws