Dierenambulance De Ronde Venen & Amstelland

Van vuurwerk geschrokken hond overleden na aanrijding

Amstelveen - Een jonge hond die in de omgeving van het Amsterdamse bos geschrokken van vuurwerkgeknal de provinciale weg oprende en daarbij werd aangereden, is aan zijn verwondingen overleden.

Het tragische incident vond plaats op Eerste Kerstdag, meldt Dierenambulance Amstelland. Toeval wilde dat een medewerker van de Dierenambulance het ongeval zag gebeuren, maar ondanks de snelle hulp (ook van omstanders die de aanrijding zagen gebeuren) raakte de hond dermate gewond dat de arts de viervoeter in het ziekenhuis heeft moeten laten inslapen.

Bosrandweg

Een kennis van het getroffen gezin laat weten dat het gezin van de hond kapot is van verdriet. 'Nog maar een jaar oud, in paniek de Bosrandweg op gerend en aangereden.' Ze hoopt dat mensen die ondanks het vuurwerkverbod vuurwerk afsteken in de omgeving van losloopgebieden beter gaan nadenken. 'Bedenk dat voor jezelf en je kinderen', zegt ze.

Waarschuwing

Ook ziet ze het als een waarschuwing om honden in deze periode ook in losloopgebieden aangelijnd te houden. 'Want we staan er niet bij stil dat ondanks het vuurwerkverbod dit soort incidenten kunnen gebeuren. En voor vuurwerkafstekers wellicht een eyeopener om het niet (meer) te doen.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.