De ijsbaan op het Stadsplein

Vanaf zaterdag schaatsen op Stadsplein Amstelveen: Winter Village

Amstelveen - De ijsbaan op het Stadsplein in Amstelveen is inmiddels zo goed als gereed en morgenmiddag, zaterdag 2 december, volgt de officiële opening van Winter Village Amstelveen: dan kan er geschaatst worden.  

De opening van het winterse evenement wordt morgen om 13.00 uur gemarkeerd met een spectaculaire demonstratie die laat zien hoe leuk en spannend schaatsen kan zijn.  

Schaatsen en meer

Bij Winter Village zijn bezoekers van 2 december 2023 tot en met 7 januari 2024 welkom in een sfeervolle setting. Bezoekers kunnen samen met familie en vrienden genieten van de ijsbaan, maar ook van traditionele winterse versnaperingen, zoals chocolademelk met slagroom, glühwein en erwtensoep. Of het nu gaat om ervaren schaatsers die hun eerste kilometers maken of kinderen die zich wagen aan hun eerste schaatsslagen, Winter Village verwelkomt iedereen.

Openingstijden ijsbaan Winter Village Stadshart Amstelveen
De ijsbaan is dagelijks* geopend voor reguliere bezoekers op de volgende tijdstippen:
Maandag: 15.00 – 21.00 uur
Dinsdag: 15.00 – 21.00 uur
Woensdag: 12.00 – 21.00 uur
Donderdag: 15.00 – 21.00 uur
Vrijdag: 15.00 – 21.00 uur
Zaterdag: 12.00 – 21.00 uur
Zondag: 12.00 – 21.00 uur
* Kijk voor aangepaste openingstijden rond de feestdagen op de website van Winter Village 

De entree voor de schaatsbaan bedraagt € 9,50. De toegang tot het evenemententerrein is gratis. Alle informatie (zie ook activiteiten) is te vinden op https://www.wintervillageamstelveen.nl/

Ook Berenparade in Stadshart Amstelveen

De-Berenparade.jpg

In Stadshart Amstelveen is meer te beleven: tot en met 7 januari vindt ook de traditionele Berenparade in het winkelcentrum weer plaats. Vijftien prachtig verlichte beren sieren het winkelcentrum en vertegenwoordigen diverse beroepen, van kok en ober tot politieagent en schoonmaker. Ook is de imposante 5 meter hoge grote beer weer terug en prijkt dit jaar op het Buitenplein bij McDonald’s. Op het Binnenhof is een speciaal podium opgetrokken met meerdere beren.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.

112 vandaag 08:40

Blikschade bij ongeval A9

Amstelveen - Op Rijksweg A9 bij Amstelveen heeft zondagavond een ongeval plaatsgevonden, waardoor twee rijstroken tijdelijk moesten worden afgesloten.