Matrixbord op het Stadsplein in Amstelveen

Vandaag meer dan 60 positieve coronatests in Amstelveen gemeld

Amstelveen - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt vrijdagmiddag 61 positieve coronatests van Amstelveners in de afgelopen 24 uur. Dat is tot op heden het hoogste aantal van de week.

Voor Amstelveen is geen sprake van een dagrecord (77, 18 okt). Landelijk was wel opnieuw sprake van een dagrecord met voor het eerst melding van meer dan tienduizend positieve testen in 24 uur.

De Amstelveense dagcijfers zijn deze week iedere dag hoger geweest ten opzichte van de week ervoor.

Dagelijks gemelde besmettingen in Amstelveen deze week:

Maandag 19 okt: 44 
Dinsdag 20 okt: 60 
Woensdag 21 okt: 45 
Donderdag 22 okt: 57 
Vrijdag 23 okt: 61 

Relatief gezien is het aantal gemelde besmettingen in Amstelveen vandaag lager dan in andere Amsterdam-Amstelland-gemeenten:

Besmettingsgraad Covid19-besmettingen (23-10) per 100.000 inwoners A-A):

  • Ouder-Amstel: 99,8
  • Amsterdam: 85,1
  • Diemen: 84,5
  • Aalsmeer: 72,2
  • Uithoorn: 71,2
  • Amstelveen: 66,5

Bron: corona dashboard Rijksoverheid


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:37

Amstelveen van voorheen (223)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 223 weer eens een fraaie ansichtkaart van Plein 1960, genomen in de richting van de Rembrandtweg.

112 gisteren 17:07

Jonge straatrover gepakt dankzij hulp buurtbewoner; mes gevonden

Amstelveen - De politie heeft zondag aan het einde van de middag mede dankzij een alerte buurtbewoner een verdachte van een straatroof gearresteerd in Amstelveen Zuid. De politie vond ook een mes dat de verdachte had weggegooid op een schoolplein aan Orion. 

Algemeen 28 nov. 2020 11:06

Kinderen betuigen spijt na brandje in papiercontainer

Amstelveen - In de wijk Middenhoven moest de brandweer er gistermiddag aan te pas komen om een brandje in een papiercontainer te blussen. De brand was onststaan doordat kinderen klein vuurwerk in de klep hadden gegooid.

Advertorial Verkeer & Vervoer 28 nov. 2020 09:00

Elektrisch, hybride of waterstof? Hyundai heeft het

Amstelveen - Stil en schoon vervoer. Beter voor het milieu. Geen uitstoot. Hyundai zet vaart achter het elektrisch rijden in Nederland. Zij is het enige automerk dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je zoekt; Hyundai heeft het. Nu en in de toekomst! Nieuwsgierig? Kom de modellen bekijken bij Goldcar in Amstelveen.