Wijkagenten Jan Pieter en Christian Phylipsen bij de verbindingskraam op de vrijdagmarkt in Amstelveen

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Marktbezoekers kunnen bij de kraam terecht voor allerhande informatie over veiligheid, maar kunnen ook ervaringen delen en zaken uitwisselen.

'We hebben al meer dan 50 mensen goed kunnen helpen,' zegt wijkagent Jan Pieter Koopmans nadat de kraam pas enkele uren open was. De regenachtige weersomstandigheden weerhouden mensen er niet van een blik te werpen bij de verbindingskraam en informatie op te vragen of hun hart te luchten. De flyers en tips om criminelen op afstand te houden vinden gretig aftrek, met name over babbeltrucs en cybercriminaliteit.  

Politie en gemeente
Koopmans maakte zich hard voor de wekelijkse kraam op de markt (die staat nabij het voormalige C&A-gebouw) en is ook ontzettend blij met de steun van de politieorganisatie én gemeente Amstelveen, die de kraam toejuicht. 'Doel is om de veiligheid in Amstelveen te vergroten,' zegt Koopmans. 

Het mes snijdt aan meerdere kanten: naast dat de politie voorlichting geeft, houden ze ook een oogje in het zeil op de markt én horen agenten wat er speelt onder de bevolking.  Ook agenten in opleiding zullen straks vanuit de verbindingsgkraam aan de slag gaan en rondjes over de markt lopen om contact te zoeken met het publiek: dat zal bijvoorbeeld zakkenrollers en fietsendieven zeker ontmoedigen. Ook andere hulpdiensten, zoals de brandweer, zullen in de toekomst aansluiten om voorlichting te geven.

Traktaties
Koopmans is blij met het vroege succes, ook al is er een (kleine) keerzijde: 'We worden door bezoekers ook veelvuldig getrakteerd op allerlei lekkers van de markt, dus we moeten wel de lijn in de gaten houden.'


Mobiel Media Lab politie: zaterdag 20 april op Stadsplein
Morgen (zaterdag 20 april) zijn politie en gemeente ook aanwezig op het Stadsplein in Amstelveen, dan met het Mobiel Media Lab. Inwoners kunnen in het lab terecht om met medewerkers van de politie in gesprek te gaan over digitale veiligheid, maar ook wordt via tablets voorlichting gegeven hoe criminele (digitale) oplichters te slim af te zijn, onder andere via een quiz.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.